A gyógyszerek túladagolása ölte meg az énekesnőt

Gyógyszerekből rakta ki Amy Winehouse arcképét

Ellentmondásos fogadtatásra lelt egy utcai művész alkotása, melyen a 2 éve tragikus hirtelenséggel elhunyt Amy Winehouse arca tárul a nézelődők elé: vényköteles gyógyszerekből rakta ki!

2013.07.22 15:53ma.hu
Fotó: Miss Bugs

Több száz színes kapszulát használt egy gerilla művész Amy Winehouse arcképének kirakásához, de a felhasznált gyógyszerek közös tulajdonsága, hogy mindegyik vényköteles. Az énekesnőt két évvel ezelőtt holtan találták észak-londoni lakásában, a boncolás, majd a toxikológiai vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy halálát gyógyszer- és alkohol-túladagolás okozta. Rövid, mindössze 27 évig tartó életében azonban nem ez volt az első találkozás a nagy mennyiségű gyógyszerekkel: hosszú éveken keresztül súlyos drogfüggőséggel küszködött, többször vett részt elvonókúrán is, ám újra és újra visszaesett.

Halála megrázta nemcsak a rajongókat, de a zeneszakmát is. A Miss Bugs néven alkotó művész elmondta, nem véletlenül várt ennyi ideig a gyógyszerekből kirakott arckép elkészítésével: kellő időt akart hagyni a halála után, mielőtt nekilátott a bizarr, de mindenképp hatásos műhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.