Sok még a szabálytalanság

Hungaroring - még mindig elégedetlen a NAV

Az adóhatóság szerint az idén már kevesebb volt a szabálytalanság a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején, de a Hungaroring még mindig vonzza az adózatlan jövedelemben reménykedőket.

2013.08.02 13:29MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt hétvégén más hatóságokkal közösen végzett ellenőrzéseket a pályán, valamint a környező településeken - ismerteti közleményében a NAV. 

Az adóellenőrök és a pénzügyőrök a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek munkatársaival közösen nemcsak a kitelepült árusok adózási fegyelmét vizsgálták, hanem többek között taxisokat és egy környékbeli szállodát is ellenőriztek. 

Az adóhatóság évről-évre ellenőrzi az eseményen árusítókat. Úgy tűnik, a rendszeres jelenlét megtette hatását, hiszen míg korábban minden második kereskedő nem adott nyugtát, számlát, illetve foglalkoztatta illegálisan az alkalmazottait, az idén már csak minden harmadik vizsgálat tárt fel valamilyen szabálytalanságot - írja az adóhatóság. 

A hétvégi ellenőrzés során egy másik tagállamból érkezett árusra is felfigyeltek a revizorok, aki eleget tett a magyarországi értékesítéssel összefüggő regisztrációs kötelezettségének, de a Forma-1 relikviák és ruházati termékek értékesítésekor csak a magyar vásárlóknak adott nyugtát, a külföldieknek nem. 

Tanulságos volt a közlemény szerint annak a környékbeli, telt házzal üzemelő szállodának a komplex vizsgálata is, amelynél mindhárom hatóság mulasztást tárt fel. A bejelentés nélküli foglalkoztatáson, valamint a jövedéki termékek tartására és forgalmazására vonatkozó szabályok megszegésén túl a NÉBIH munkatársai a szálloda konyháján tapasztalt szabálytalan élelmiszertárolással és visszadolgozással összefüggésben indítottak eljárást. 

Az idei ellenőrzés megerősítette a NAV korábbi években szerzett azon tapasztalatát, hogy a szabálytalanságok főként a Hungaroringen kívül és a környező településeken érhetők tetten, a pályához tartozó területen működő vállalkozásoknál kevésbé jellemző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.