Tengerbe zuhant a kalandvágyó légiutas

Hőlégballonnal indult, hajóval mentették a szakácsot

A tengerből kellett kimentenie a japán parti őrségnek azt a szakácsot, aki egy hőlégballonnal akart átkelni egy vitatott hovatartozású szigetre: mind Kína, mind pedig Japán úgy véli, a terület az övé.

2014.01.02 12:16MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A japán parti őrség kimentett a tengerből csütörtökön egy kínai férfit, aki hőlégballonnal akart eljutni a Japán és Kína által is a magáénak tekintett Szenkaku-(Tiaojü-) szigetekre. A 35 éves Hszü Suaj-csünt azonban a szigetek közelében örvénylő szél ragadta magával, és a férfi tengerbe zuhant.

A kínai sajtó úgy tudja, hogy a férfi - aki szakácsként dolgozik - a kínai Fucsien tartományból indult, azzal a céllal, hogy a szigeteken landoljon. A japán parti őrség azt közölte, hogy Tajvanról egy eltűntről kaptak értesítést, akit a parti őrség egy helikoptere 20 kilométerre a szigetektől fedezett fel a tengerben. A japánok által készített videofelvételen látni lehetett egy félig leeresztett, többszínű, csíkos hőlégballont a Kelet-kínai-tenger vizén.

A japán hatóságok nem kívántak eljárást indítani a férfi ellen azon a címen, hogy behatolt az ország területi vizeire. Ennek oka, hogy nem állapítható meg pontosan, hol landolt a hőlégballonnal. A férfit a japán területi vizeken kívül átadták egy kínai őrhajónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.