Lerobbant a hórobogó

Kutyája melege mentette meg 3 éjszakán át az alaszkai fagytól

A végtelen hómező közepén robbant le a hójárója egy nőnek, és három napba telt, mire rátaláltak a mentőcsapatok, miközben éjszaka a mínusz 20 fokot is elérte a fagy. A nőt a kutyája melegítette.

2013.12.13 13:34ma.hu
A Delani Highway Alaszkában (Fotó: Google Map)

A kutyája segített egy nőnek, hogy túléljen három éjszakát az alaszkai fagyban, miután a motorosszánja lerobbant a Denaliba vezető autópálya közelében. Az 57 éves Vivian Mayo kutyájával, Elvisszel indult útnak azért, hogy megkeresse a kietlen területen csapdába esett férjét, de amikor elromlott a járműve, nem tudta megjavítani és így ott rekedt a végtelen, hóval borított területen. Mivel az érintett utat télre elzárják a forgalom elől, a mentőegységek csak három nappal később találtak rá a a nőre, akinek szervezete addigra már a végzetes kihűlés határán állt, noha időközben a motorosszán roncsait is felgyújtotta, hogy némi meleget kapjon.

A mentők, akik helyi idő szerint szerdán éjjel 1 óra körül találtak rá Vivianre és kutyájára a kiégett roncs mellett kuporogva, azt mondták: ha Elvis nem melegíti gazdáját, szinte biztos, hogy nem bírta volna ki a három éjszakát, amelyen a hőmérséklet elérte a mínusz 20 fokot. A rendőrséget a családtagok riasztották kedden, mert addigra már vissza kellett volna érnie a nőnek és férjének.

A 61 éves Scott Mayót négy órával azután találták meg, hogy az asszonyra rábukkantak, ő a körülményekhez képest jó állapotban volt. Bár a helyi hírek nem térnek ki rá, vélhetően mindkettejüket kórházba vitték megfigyelésre az átélt extrém kaland után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.