Terápiás célra képeznék át az osztrák ebeket

Harci kutyákat vetnének be az idősotthonokban

Zsúfolva vannak a menhelyek a veszélyes kategóriába sorolt, ám gazdátlan ebekkel, ezekre többnyire az altatás vár előbb-utóbb. Az osztrák politikusok azonban meghökkentő megoldáson gondolkoznak.

2013.11.19 07:59ma.hu

Aggasztja az osztrák politikusokat, hogy az állatmenhelyek zsúfolásig telve vannak a veszélyes kategóriába tartozó kutyákkal, jellemzően harci kutyákról van szó, melyekre csaknem menthetetlenül az altatás vár. Ám most meghökkentő javaslattal álltak elő: az "Állatok mint terápia" elnevezésű csoport kezdeményezésére megpróbálják "átképezni" a pit bullok és a staffordshire terrier fajtájú ebeket, hogy a képzés végén idősotthonokba kerülve a bentlakók mindennapjait vidámabbá tegyék.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az Animals As Therapy egyik szószólója, Gudrun Braun szerint az így átképzett állatokat számos helyszínen és területen lehet hasznosítani, nemcsak a nyugdíjasotthonokban, de akár iskolákban, óvodákban, sőt, a fogyatékkal élők számára otthoni segítségként is jól jöhetnek ezek a kutyák. A politikusok egyelőre vizsgálják a felvetést, hogy valóban működőképes lehet-e - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.