Ön dönt: Iszik, vagy metrózik?

Ne menjen a metróba ma éjjel!

Noha általában arra hívják fel a figyelmet, hogy ittas állapotban mennyire veszélyes a vezetés, az utóbbi idők tapasztalatai alapján egyértelmű, hogy a metrózás sem éppen biztonságos részegen.

2013.12.31 23:27ma.hu

A washingtoni metró vezetősége arra hívja fel a világ utazóközönségének figyelmét, hogy ittas állapotban inkább tartózkodjanak a földalatti használatától. Ennek oka, hogy az utóbbi időben sokan estek a sínek közé, vagy gurultak le a mozgólépcsőről, sőt a korlátokon is átzuhantak, miközben részegen próbálták használni a metrót.

A balesetek közül egyik sem volt halálos kimenetelű, de sok volt a sérült. Mivel az utóbbi két hónap során hat esetben is előfordult, hogy illuminált állapotban lévő utas szenvedett balesetet, a metrótársaság szeretné, ha a részegek nem használnák a tömegközlekedés ezen formáját.

A metró biztonsági rendszere több ilyen incidenst is rögzített, ami az alábbi videón jól látható. Nagyon komoly dolgokról van itt szó, de azért a felvételek az év végi szórakoztató videó-összeállításokba is beleférnének.

Kérünk mindenkit, hogy az év utolsó napjának megünneplése során se feledkezzen meg a biztonságról, és figyeljen oda saját és a környezetében lévők testi épségére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.