"A következő megálló: Beckham"

Metrómegállót neveznek el David Beckhamről

A futball-legendáról nevezik el a londoni metró egyik megállóját a világ talán leghíresebb és legszövevényesebb vasúthálózatának 150. évfordulója alkalmából. De mások is sorra kerülnek!

2013.10.03 15:28ma.hu

Leytonstone-ról David Beckhamre nevezik át a londoni metró egyik vonalának megállóját, de nemcsak a legendás focista nevét kell megszokniuk az utasoknak, hanem a teljes Központi Vonal nevét is, amely ezentúl Gólszerzők Vonala néven fog szerepelni a londoni térképeken, a megállókat pedig a híres futballsztárokról fogják elnevezni - adta hírül a Daily Mirror című brit lap.

Fotó: MTI

Persze a változás csak átmeneti lesz, egy ünnepi kiadású térképen cserélődnek le a nevek abból az alkalomból, hogy az angol főváros kusza földalatti hálózata idén ünnepli a 150. évfordulóját. A speciális térképen az Arsenal megállót Jack Wilshere, az Upton Parkot pedig Bobby Moore neve alatt találhatjuk meg. "Biztos, hogy hatalmas vitát fog kiváltani a rajongók körében" - jegyezte meg Alex Horne, a Futball Association (FA) főtitkára.

Arra nem tért ki, hogy a későbbiekben véglegesítenék-e valamelyik "új" megállót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.