Felülvizsgálják Conrad Murray ügyét

Újra bíróság előtt Michael Jackson orvosa

Két és fél évvel a jogerős ítélet kimondása után mégis elfogadta a bíróság Conrad Murray felülvizsgálati kérelmét és újratárgyalják az ügyet, amelyben korábban bűnösnek mondták ki Michael Jackson haláláért.

2013.12.10 12:29ma.hu

Januárra tűzte ki a Los Angeles-i Fellebbviteli Bíróság azt a tárgyalást, amelynek során felülvizsgálják Conrad Murray 2009-es perének részleteit, és amelytől a kardiológus a felmentését reméli. Az orvos egy csapásra világhírű lett, amikor Michael Jackson 2009. június 25-én zavaros körülmények között életét vesztette és kiderült, hogy Murray volt a személyes kezelőorvosa, aki a bírósági ítélet szerint felelőssé tehető a rajongók millióit is megrázó tragédiáért. Az orvos azon a végzetes éjszakán Propofolt adott be az alvásproblémákkal küszködő sztárnak, és a rendkívül erős, csak műtéteknél és ott is szigorú ellenőrzéssel alkalmazott szer Jacko számára végzetesnek bizonyult.

Conrad Murray a 2011. november 29-i ítélethirdetéskor (Fotó: MTI)

Murray-t 2011-ben négy év börtönre ítélték, amelyből idén októberben felezéssel szabadult, de mindvégig kitartott amellett, hogy az ellene folyt perben számos hibát vétett az eljáró hatóság és ez hátrányosan befolyásolta a büntetésének mértékét. Már szabadulása előtt beadta a felülvizsgálati kérelmet, amelyet a bíróság most fogadott el és január 9-re tűzték ki a tárgyalást. Az orvos szerint a korábbi bíróság számos kulcsfontosságú bizonyítékot kizárt a tárgyalás során az esküdtek előtt és maguk az esküdtek is elfogultak voltak a különösen nagy horderejű ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.