100 millió dollárt kaphatnak Jacko gyerekei

Conrad Murray pénzzel pótolná Jackson gyerekeinek veszteségét

Az apjukat már nem hozhatja vissza és a szeretetét sem pótolhatja, de anyagilag még jóváteheti Conrad Murray azt a végzetes hibát, amit hanyagságával követett el Michael Jackson és közvetve a gyermekei ellen.

2011.11.24 15:33ma.hu

A szabadságát már elveszítette, miután az esküdtszék bűnösnek mondta ki, de könnyen lehet, hogy vagyonával is felelnie kell Conrad Murraynek azért a hanyagságért, amely végül Michael Jackson halálához vezetett. A világsztár személyi orvosaként dolgozó kardiológusra ugyanis várhatóan nemcsak egy egyelőre még nem ismert időtartamú börtönbüntetés vár, hanem kártérítést kell fizetnie a 14 éves Prince-nek, a 13 éves Parisnak és a 9 éves Blanketnek. A jogászok szerint összesen 100 millió dollártól esett el a három gyermek azáltal, hogy apjuk többé nem tud koncertezni és egyéb módon bevételhez jutni.

Fotó: MTI

Az orvost az esküdtszék a november elején véget ért bírósági tárgyalás végén találta bűnösnek Michael Jackson 2009. június 25-i halálában, mivel olyan erős altatószert - propofolt - adott be neki infúzióban, amit csak kórházi műtétek során, szigorú ellenőrzés mellett szabad használni.

A világkörüli turnéjára és a nagy visszatérésre készülő Pop Királya ettől kómába esett és már nem lehetett többé visszahozni. Ráadásul Murray a következményektől félve a mentőket is csak bő 20 perces késéssel értesítette, ami a szakvélemények szerint végzetes hiba volt.

A mostani kártérítés összegét a tervezett This Is It turné becsült bevételei alapján állapították meg, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy személyi orvosként Murray keresett-e ehhez hasonló mértékű összeget a sztárnál. Ami a büntetés börtönben letöltendő részét illeti, arról jövő héten születik meg a bírósági döntés, a jogszabályok értelmében 2-4 évre ítélhetik el a gondatlan orvost, igaz, ezzel Jackson családja egyáltalán nem ért egyet.

"Michael megbízott az orvosában, aki a hanyagságával mindent tönkretett. Egy hihetetlen embert veszítettünk el. (...) A büntetés elképesztően enyhe. Két év cserébe egy életért? Nem Michael Jackson életéért, bárkiért!" - háborgott Jermaine Jackson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.