Conrad Murray bűnösségét vitatja az esküdtszék

Nem ítélték el Michael Jackson orvosát

Hat órányi tanácskozás után sem jutott egyhangú döntésre a 12 tagú esküdtszék, amelynek ki kellene mondania Conrad Murray bűnösségét vagy ártatlanságát. A határozathozatalt elnapolták.

2011.11.05 12:29ma.hu

Csütörtökön a záróbeszédekkel ért véget a mintegy másfél hónapos bírósági tárgyalássorozat Conrad Murray ügyében, a világ közvéleménye arra számított, hogy pénteken már ítélet is születik az orvos ügyében. Ám a 12 tagú esküdtszék hat órán keresztül sem tudott megegyezésre jutni a vádlott bűnösségét vagy ártatlanságát illetően, ezért hétfőre halasztották a folytatást.

Az 58 éves orvost azzal vádolják, hogy gondatlanságával ő okozta Michael Jackson 2009. július 25-i halálát, amikor olyan altatószert - Propofolt - adott be neki, amit csak kórházi körülmények között, szigorú ellenőrzéssel lehet használni, később pedig amikor észrevette, hogy nem lehet felébreszteni a túl mély álomba merült popsztárt, késlekedett a segítségkéréssel, ami szintén nagymértékben hozzájárult, hogy már nem lehetett megmenteni Jacko életét.

A tárgyalássorozat egyes napjain az ügyész a tanúk padjára szólított több orvosszakértőt, a popsztár testőreit, de még két gyermekét is, akik szintén jelen voltak apjuk haldoklásakor - összesen közel 50 tanú szólalt meg.

Emellett a több száz bizonyíték között felsorakoztatott olyan videófelvételt, amelyen a popsztár a halála előtt egy hónappal láthatóan kirobbanó formában próbál a közelgő turnéjára, egy hangfelvételt, amelyen alig 24 órával később begyógyszerezve, elmosódottan és érthetetlenül motyog, valamint fényképeket a halott sztárról, amelyek szándéka szerint kellően sokkolták az esküdteket.

Ha a 12 fős testület úgy dönt, hogy Murray valóban felelős Jackson haláláért, akár négy év börtönbüntetésre is számíthat, valamint visszavonják orvosi engedélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.