Conrad Murray nem vállalta a keresztkérdéseket

Megőrzi a titkot Michael Jackson orvosa

Csak a popkirály tragikus halála után két nappal rögzített rendőrségi vallomást nézheték meg videóról az esküdtek, miután Conrad Murray úgy döntött, nem áll a tanúk padjára. Ez esetben ugyanis az ügyész kérdéseire is felelnie kellett volna.

2011.11.02 18:29ma.hu

Egy nappal a záró tárgyalás előtt Conrad Murray még nem tudta, a tanúk padjára áll-e másnap, ám a keddi utolsó meghallgatáson végül úgy döntött, nem kockáztat, a 12 esküdt így csupán arra a két órás vallomásra tud hagyatkozni, amit 2009. június 27-én, két nappal Michael Jackson halála után vett fel a rendőrség, valamint a tárgyalássorozat folyamán felsorakoztatott 49 tanú vallomására és az egyéb bizonyítékokra.

Bár Murray tanúként esélyt kaphatott volna arra, hogy tisztázza magát a gondatlan emberölés vádja alól, vélhetően azért gondolta meg magát, mert ez esetben a vádat képviselő ügyész kérdéseire is felelnie kellett volna, márpedig az eddigi tárgyalások alatt egyértelművé vált, hogy David Walgren nem lenne vele szemben könyörületes, ami a kérdések kereszttüzét illeti.

Döntését ügyvédje is megerősítette, hozzátéve, hogy Michael Jackson egykori magánorvosa szabad akaratából határozott úgy, hogy nem tesz tanúvallomást a saját védelmében. Így továbbra is a gondatlan emberölés vádjában kell döntenie a hét férfiből és öt nőből álló esküdtszéknek a bűnösségéről, amiért négy év börtönre, valamint orvosi engedélyének visszavonására ítélhetik.

A záróbeszédeket csütörtökön mondják el a vád és a védelem képviselői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.