Két évet töltött a rácsok mögött Conrad Murray

Kiszabadult a börtönből Michael Jackson orvosa

Két év után elhagyhatta a börtönt a Michael Jackson 2009-ben bekövetkezett haláláért bűnösnek talált és négyévi büntetésre ítélt orvos, Conrad Murray.

2013.10.28 12:41MTI

Az orvos büntetésének felét töltötte le Los Angelesben, a többit azért engedték el, mert Kaliforniában nagy a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézményekben és az állam igyekszik ezen könnyíteni. Hétfőn újságírók hada várt a börtön kapujánál Conrad Murray-t, aki közben egy hátsó kapun távozott. Az összegyűlt várakozók között voltak Jackson-rajongók is.

Murray ügyvédje elmondta, hogy szabadulása után az orvos továbbra is praktizálni akar, orvosi engedélyét ugyanakkor felfüggesztették mindhárom államban - Kaliforniában, Nevadában és Texasban is -, ahol korábban dolgozott.

Az orvos hathetes tárgyalását világszerte hatalmas figyelem kísérte. A 60 esztendős Murray a tettéért kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta. A bírói ítélet szerint az orvos - akit az AEG koncertszervező alkalmazott Michael Jackson mellé a Los Angelesben zajló próbák idejére - műtéti altatóval, propofollal kezelte az énekes alvászavarait anélkül, hogy erre kardiológusként orvosi képesítése lett volna, ráadásul hanyagul végezte a munkáját.

Conrad Murray a 2011. november 29-i ítélethirdetéskor (Fotó: MTI)

Murray ügyvédje azt igyekezett bizonyítani, hogy Jackson magának kötötte be az erős altatószert. Az ezzel kapcsolatos fellebbezést még nem bírálta el a kaliforniai bíróság. Az ügyvéd azonban hangsúlyozta, hogy végigviszik az ügyet, bármeddig tartson is.

A Jackson család az énekes gyermekeinek nevében polgári pert indított az AEG koncertszervező ellen is, hogy kártérítést kapjanak azért, mert a cég szerintük nem a megfelelő orvost alkalmazta a sztár mellé. Ebben a perben a bíróság az AEG szerepét tisztázva azt állapította meg, hogy Murray túllépett azon a feladaton, amelyre orvosként felfogadták.

Michael Jacksonnak halála előtt bizarr viselkedése és felmentéssel végződött gyerekmolesztálási ügye miatt elég rossz sajtója volt, ám halála után a közhangulat megfordult és idén a legjobban kereső elhunyt híresség lett a Forbes magazin ranglistáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.