Conrad Murray másfél év után veszi fel a kesztyűt

Jackson orvosa ráunt a börtönre: fellebbezést nyújtott be!

Másfél évvel elítélése után hétfőn fellebbezést nyújtott be Michael Jackson orvosa, a gondatlanságból elkövetett emberölés miatt börtönbüntetését töltő Conrad Murray: eljárásjogi hibákra hivatkozik.

2013.04.23 11:45MTI

Conrad Murray ügyvédje 230 oldalas fellebbezésében többek között arra hivatkozott: nem volt kielégítő bizonyíték arra, hogy Michael Jackson a Murray által bekötött műtéti altató túladagolásától halt volna meg. A dokumentumban ismételten szerepel a védelem álláspontja, miszerint Jackson adhatta be magának a végzetessé vált propofolt.

A popsztár 2009. június 25-én hunyt el, néhány nappal tervezett londoni koncertturnéja előtt. Szemtanúk szerint Murray propofolt adott neki, hogy alvási problémáin enyhítsen, holott ezt a kisebb műtéteknél használatos szert ilyesmire nem alkalmazzák.

Az orvos ügyvédje, Valerie Wass a fellebbezéssel védence négyéves börtönbüntetésének csökkentését akarja elérni. Murrayt legkorábban októberben bocsáthatnák szabadon, miután büntetése felét letöltötte. Az ügyészségnek harminc napja van a fellebbezésre adott válaszra, amit Wass húsz napon belül ismét megfellebbezhet.

Murrayt közben valószínűleg tanúként hallgatják ki a Jackson család által indított perben, amely a londoni koncertsorozatot szervező AEG Live cég felelősségét firtatja Michael Jackson halálában. A bírósági eljárást Katherine Jackson, a néhai sztár anyja kezdeményezte fia gyermekeinek képviseletében. A nagymama azt állítja, hogy a koncertszervező gondatlanul járt el, amikor az alkalmatlannak bizonyult Murrayt szerződtette Michael Jackson háziorvosául.

A polgári per, amelyben Jacksonék 40 milliárd dollárt követelnek az AEG-től, hamarosan elkezdődhet, miután végre sikerült összeállítani egy elfogulatlan esküdtszéket. Az esküdtek összeválogatása azért húzódott egy hónapig, mert kiderült, hogy sok kiválasztott jelölt ismeretségben állt valamilyen módon a Jackson családdal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.