Geszti két versenyzőt repített a célig

X-Faktor: Dobogós lett egy csapat, Csordás Ákostól viszont búcsúztunk

Sok szempontból érdekesen alakul az idei X-Faktor utolsó hétvégéje és várhatóan a döntő is: eddig még sosem jutott nemhogy a dobogóra, de a közelébe sem csapat, és olyan sem volt, hogy egy mentor két versenyzőt vigyen idáig.

2013.12.09 08:05ma.hu

Már eddig is számtalan, korábban készpénznek vett törvényszerűség dőlt meg az idei X-Faktorban, ám ezt most sikerült tovább fokozni, amikor összeállt a dobogós névsor. Először is: eddig még soha nem fordult elő olyan, hogy egy csapat nemhogy az első három hely valamelyikéig eljusson, de még annak közelében sem jártak, épp ellenkezőleg, inkább az volt a jellemző - és a külföldi szériákban is! -, hogy leggyorsabban az a mentor maradt egyedül, amelyik a csapatokat kapta. Most azonban a ByTheWay eljutott idáig és mivel a visszatérése óta egyszer sem kerültek a fiúk párbajhelyzetbe, nem túlzás azt kijelenteni, hogy akár a végső győzelemre is minden esélyük megvan.

Másodszor: olyan sem fordult még elő, hogy a TOP3 versenyző közül kettő egyazon mentorhoz tartozzon, márpedig idén ez is megtörtént. Hogy ez Geszti Péter rutinjának köszönhető-e, mert jó szemmel látta meg a későbbi lehetséges győzteseket, esetleg már gyakorlottan készítette fel őket hétről hétre az élő show-kra, vagy puszta szerencséről lehet beszélni, azt nehéz eldönteni, de az biztos, hogy érdekes helyzet állna elő, ha a fináléban a két lánynak kellene megküzdenie egymással.

Apropó, Geszti: további érdekesség, hogy ő volt idén az a mentor, aki egyetlen versenyzőjét sem veszítette el párbajban, a hozzá tartozó harmadik énekes, Bozsek Márk a saját döntése alapján búcsúzott el a versenytől, és szintén csak üres - és értelmetlen - találgatás lenne azon lamentálni, hogy vajon meddig jutott volna, ha nem adja fel.

Igaz, ez utóbbi esetben meg a ByTheWay nem tudta volna bebizonyítani, hogy a kiesése valami fatális véletlen folytán történt meg. Amint a show rendszeres nézői emlékezhetnek rá, a csapat a 4. döntés végén egy drámai párbaj után búcsúzni kényszerült, ám egy héttel később visszatértek, amikor Márk bejelentette, hogy feladja a versenyt és ezzel megadta a lehetőséget a legutóbbi kiesőnek a visszatérésre.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

A finálé előtti hétvégén mindezektől függetlenül a szokott feszültségben telt a vasárnapi adás, amelyben egyébként sztárfellépőként a Hooligans próbálta oldani a hangulatot a Mindörökké című számukkal, közvetlenül a négy döntős közös produkciója után. Az eredményhirdetés ezúttal igen gyorsan lezajlott, Lilu elmondta, hogy a két biztos továbbjutó Danics Dóra és a ByTheWay, a párbajt tehát Csordás Ákosnak és Krasznai Tündének kellett megvívnia.

Ákosnak ez már a harmadik ilyen összecsapása volt, a 4. héten legyőzte a ByTheWayt, egy héttel ezelőtt pedig Szabó Ádám fölött aratott diadalt. Tündének sem volt idegen a párbaj, a 6. héten a Fat Phoenixszel kellett összemérnie magát. A két "saját" mentor érthető okokból az ellenfelet küldte volna haza, bár ezúttal is mindenki elismerte a rivális versenyző érdemeit.

A döntés tehát szokás szerint ezúttal is a két független mentorra hárult. Szikora Robi úgy érezte, Ákos "jobban tud a műfajok között közlekedni", ezért szerinte Tündének kellett volna hazamennie, míg Alföldi Róbert Ákost egyelőre csak ígéretnek tartja, szemben Tündével, aki már most óriási jelenség a színpadon és tud "közölni", szavazatát Ákos ellen adta le, így döntetlen helyzet állt elő. A boríték - és a nézői szavazatok - szerint Ákosnak kellett búcsúznia a versenytől, közvetlenül a finálé előtt, de azt már senki nem veheti el tőle, hogy az idei mezőnyből ő lett a legsikeresebb fiú.

A még megmaradt versenyzőkre pedig minden eddiginél keményebb hét vár: a szombati és a vasárnapi fordulóra összesen 8-8 számot kell betanulniuk, a finálé tehát nemcsak arról fog szólni, hogy ki a legjobb előadó, ezen a ponton ez már bármelyiküknek megadatik, sokkal inkább arról, hogy ki az, aki a legjobban bírja ezt az extrém terhelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.