"Kezdőként az 5. helyig eljutni, az csodálatos!"

X-Faktor - Szabó Ádám már stabil, ezért őt küldték haza

Nem érzi kudarcnak a kiesést Szabó Ádám, akit a mentorok 3:1 arányban küldtek haza, köztük saját mentora is. Mint mondta, csak két éve kezdett énekelni, amivel még mindig kezdőnek számít.

X-Faktor - A 8. döntés képgaléria

2013.12.02 08:15ma.hu

Két héttel a vége előtt, több ezer jelentkező közül az 5. helyig jutva búcsúzott az X-Faktortól Szabó Ádám, aki két éve csak egy hajszállal maradt le a Csillag születik dobogójának legfelső fokáról, most mégsem érzi kudarcnak a távozást, sőt, mint mondta, ötödikként végezni úgy, hogy csupán két éve kezdett énekelni tanulni, és így a szakmában kifejezetten kezdőnek számít, az valami fantasztikus érzés. Nem sajnálja, hogy vége, és ahogy mentora, Tóth Gabi is érvelt, neki a korábbi sikerét alapul véve az X-faktoros teljesítményével már biztos helye van a pop világában, már el lehet őt engedni, mentori segítség nélkül is meg fogja csinálni a karrierjét.

Az X-Faktor 8. Döntése szokás szerint egy közös produkcióval indult, Simon Webbe-től adták elő a No worries című számot, majd a két évvel ezelőtti győztes, Kocsis Tibor lépett színpadra vadonatúj számával, itt debütált az Új holnap című slágergyanús szám. Aztán Lilu lezárta az eheti szavazást és kihirdette annak a három versenyzőnek a nevét, akik biztosan továbbjutottak a következő heti show-ba, és kiderült, hogy ismét egy hatalmas dráma van kibontakozóban, mert megint ugyanannak a mentornak a két pártfogoltja csapott össze.

Szabó Ádám egy Gary Moore-klasszikussal próbálta meggyőzni a mentorokat, a Still got the blues-zal Katona Klári Titkos szobák, szerelmek című száma állt szemben, Csordás Ákos előadásában. Az értékelést Tóth Gabi kezdte, aki bevallotta, hogy nem gondolta, mennyire nehéz lesz a két fia között választani, nem tudja, melyik kezét harapja meg. Mint mondta, látta mindkét fiút a felkészülések alatt, tudja, hogy mindketten kihozták magukból a maximumot, a döntését most az alapján hozta meg, hogy melyiküket érzi jobban sínen, melyikük kezét meri már elengedni. "Ádám, te biztosabb helyen vagy, Ákosnak még szüksége van rám" - fogalmazott, ezért Ádám kapta az első hazaküldő szavazatot.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Geszti Péter bevallotta, hogy rettenetesen mérges mindkét fiúra, mert olyan érzelmeket mutattak meg mindketten a párbajdalban, amiket az eddigi fordulók során nem, vagy csak halvány nyomokban lehetett felfedezni. "Hol voltatok eddig?" - kérdezte, és sajnálta, hogy csak most került elő az énekesekből ez a szín. "Bizonyítottatok, de talán kicsit későn" - állapította meg, és emlékeztetett arra, hogy Ákosnak ez a 2., Ádámnak viszont már a 3. párbaja. "Harmadszorra már nem adhatom meg az esélyt, Ádám, te mész haza" - mondta ki az ítéletet.

Szikora Robi a tábor után úgy hitte, Ádám és Ákos ott lesz egész a végső döntőben, de aztán az élő show-k alatt mindig valami hiányérzete maradt, egy kis kétely, hogy tényleg itt van-e a helyük. "Néha úgy éreztem, nem jó, amit csináltok" - mondta, aztán nagy levegőt vett és ő inkább Ákos ellen szavazott.

"A színházban ilyenkor üvölteni szoktam a színészeimmel és elküldöm őket a francba, mert a koncentráció, a lustaság és a butaság az oka, hogy valami csak ilyenkor derüljön ki róluk" - mondta Alföldi Róbert. Meg volt győződve róla, hogy mindketten azért nyújtottak ilyen kiváló teljesítményt a párbajdalban, mert annyira tisztelik a másikat, hogy azt hitték, úgyis a másik jut tovább. Ettől lekerült róluk a teljesítménykényszer, valami végtelen nyugalom és béke szállta meg őket, és végre igazán önmagukat adhatták.

"A ma este alapján azt mondanám, maguk ketten maradnak, és én megyek haza" - mondta, de mivel ez nem lehetséges, muszáj volt döntést hoznia. Nem tudott úgy dönteni, hogy kizárólag ezt az egy estét nézte, az elmúlt hetek teljesítménye alapján viszont egyértelműen Ádámot érezte bizonytalanabb teljesítményűnek, ezzel eldöntötte a sorsát.

Ugyanakkor tényleg nem sok oka van a bánkódásra a fiatal előadónak, távozása talán nem is történhetett volna méltóbb pillanatban: az utolsó show-ban imádott harmonikájával együtt lépett színpadra, egy kicsit a fordítottja történt annak, ahogyan a Csillag születiktől búcsúzott, ott az utolsó show-ban mutatta be sok hét zenélése után először, hogy éneklésben sem kell visszafognia magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.