225 négyzetméteres lapból

Életnagyságú elefántot hajtogat

Egyetlen hatalmas papírból akar életnagyságú elefántot hajtogatni egy svájci origami művész.

2013.12.07 07:30MTI
Sipho Mabona origamiművész

A luzerni Sipho Mabona 2014 januárjában szeretné bebizonyítani, hogy minden elkészíthető egyetlen papírból. A 225 négyzetméteres lapot három segítővel és legalább kéthetes munkával hajtogatja elefánttá a művész, aki kedden mutatta be terveit.

Nem mindennapi az elefánt alapanyaga: az amerikai Minnesota állam egy kis gyárában készül a nemcsak nagy, de meglehetősen robosztus papír. Súlya négyzetméterenként 300-500 gramm - ilyen minőség előállítására nem minden gyár képes. Összehasonlításképpen: a nyomtatókhoz használt papír négyzetméterenkénti súlya 80 gramm.

A kész papírelefánt így 70-110 kilogrammot nyom majd.

A projekthez szükséges legalább 25 ezer frankot (mintegy hatmillió forintot) támogatók biztosítják. Egy webkamera segítségével élőben lehet figyelemmel követni Mabona hajtogatását a luzerni kulturális és kongresszusi központban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.