Rendhagyó újítás az ittas vezetés ellen

Ön dönt: kempingezik vagy vezet?

Eddig nem használt, de igazán eredeti ötlettel rukkolt elő egy angliai söröző tulajdonosa: mivel tudja, hogy az ünnepi időszakban sokan a kelleténél többet isznak, sátrakat állított fel az ivó füvén.

2013.12.06 10:35ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Szokatlan ötlettel állt elő az angliai Worcestershire-ben található Drum and Monkey söröző háziasszonya, hogy megelőzze az ünnepek alatt jellemzően elszaporodó ittas vezetés okozta baleseteket. Lizzie Jennings néhány sátrat vert fel a pub kertjében, a vendégeknek ingyenesen biztosítja nemcsak a "hálószobát", de a hálózsákot, sőt, a másnapi reggelit is, amennyiben ők az esti mulatozás után nem lennének abban az állapotban, hogy hazavezessenek.

Az üzletasszony azzal magyarázza a különleges szolgáltatást, hogy ezt valójában a közösség érdekében teszi, és bármelyik felelős háziasszony ugyanezt tenné, ha a vendége nem tudna hazamenni. Igaz, egy házi vendégség után az ember biztosan nem egy kerti sátorban kap szállást, főleg nem decemberben, de Jennings asszony forradalmi újítását mégis dicsérik a szakértők.

"Ez egy vállalkozó háziasszony nagyszerű trükkje" - jegyezte meg Carol Whittingham, az Alkoholfogyasztás és Járművezetés Elleni Kampány vezetője. Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az alkohol lebomlási sebessége miatt nem feltétlenül biztonságos útnak indulni még másnap reggel sem. Lizzie mindenesetre az újév beköszöntéig biztosítja a sátoros szolgáltatását az ittas vendégeinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.