Nem szabad kísértésbe esnie

Vezetni nem, de aludni továbbra is lehet az ittas sofőrnek a kocsijában

Ittas vezetés miatt 14 hónapra eltiltották a vezetéstől a teherautósofőrt, aki azzal magyarázta az újabb kihágást, hogy azt nem tiltották meg neki, hogy a kocsijában aludjon.

2013.11.18 10:58ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

"Hallottuk, hogy az autóban alszik, de ez nem mentség arra, hogy vezette is azt - nem szabadna kísértésbe esnie" - mondta Claire Robinson főbíró a lengyel teherautósofőrnek, miután elítélték őt ittas vezetésért Anglia Essex tartományában. A 24 éves Egidijus Sakalauskát három hete kapták el a rendőrök, október 27-én hajnali fél 2-kor elromlott világítással haladt lépésben az autójával. Az alkoholvizsgálat a megengedett 35 mg/100 ml mennyiséggel szemben 54 mg alkoholt mutatott ki a vérében, ezért elvették a jogosítványát és 300 font büntetést is kiróttak rá.

Csakhogy a sofőr az autójával nemcsak közlekedik, hanem abban is él, mióta három hónappal ezelőtt Lengyelországból az Egyesült Királyságba ment. Így hát az ítélethirdetés után megkérdezte, élhet-e továbbra is a kocsijában. Erre válaszolta azt a bírónő, hogy azt nem tilthatják meg, de közlekedni saját maga nem közlekedhet vele.

Kíváncsiak lennénk, mennyire fogja tudni betartani az ítéletet, ha ott van előtte a kormány...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.