Nem hisznek az ártatlanságában

Ittas vezetésért büntették meg a béna vakot

Százezer forintnak megfelelő horvát kunára büntették meg a bíróságon azt az idős férfit, aki nemcsak hogy nem lát, de még mozogni se nagyon tud - a vád: ittas vezetés.

2013.06.24 17:53ma.hu

Amikor megkapta a büntetésről szóló értesítést, az 54 éves Blaz Tikvic nem akart hinni a szemének. Persze ez így ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot, mert a horvát, Zupanja városban élő férfi egyáltalán nem lát. Mégis az szerepel a bíróságtól kapott iratokban, hogy ittasan vezetett, ezért százezer forintnak megfelelő kuna büntetésre ítélik.

"Nem tudok vezetni, még autóm sincs" - jegyezte meg döbbenten a férfi, aki a vakság mellett még félig le is van bénulva: egy korábbi agyvérzés után már sosem tudott úgy mozogni, mint rég. "Nyilvánvalóan összekevertek valakivel, de nem vették figyelembe a bizonyítékot" - idézte a férfit az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Az ártatlanul megbüntetett férfi egyelőre a fellebbezés sikerében bízik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.