Nagy buli volt a 8. show

X-Faktor - Szabó Ádám a feleségével lépett színpadra

Hatalmas bulit csapott az X-Faktor még versenyben lévő öt döntőse, sőt, meglepetések is érték a közönséget: kiderült, hogy Mónika nemcsak egyszerű barátja, de a felesége Szabó Ádámnak.

X-Faktor - A 8. élő show képgaléria

2013.12.01 08:51ma.hu

Házibulit csaptak az X-Faktor versenyzői, de nemcsak az ő lábukba kúszhatott bele a boogie, hanem a nézőkébe is, hisz tényleg a legnagyobb bulislágerek csendültek fel a 8. élő show-ban. A mentorok is mintha a szokottnál lazábbak lettek volna, kevesebb volt a kritika, és azok is inkább csak észrevételnek tekinthetők, mintsem bírálatnak.

Persze ezen aligha csodálkozhatunk, a számok tényleg remekül lettek összeválogatva, a résztvevőknek pedig a mentorokkal együtt új lendületet adott, hogy érzik már a verseny végét, és bár senki nem titkolta, hogy egyre fárasztóbb a felkészülés, mégis kezdik ledobni az utolsó görcsöket is és végre olyan felszabadultak a színpadon, amilyennek igazán látni szeretnénk őket már nyolc hete.

Az estét Csordás Ákos indította stílszerűen a Bonanza Banzai Induljon a banzáj című örökzöldjével, de az igazi pörgést hiányolták a mentorok. Ahogy Alföldi Róbert mondta, egy buli sosem akkor indul be, amikor elkezdődik, és ez most is így történt, Szikora Robi pedig érezte a dalból sugárzó erőt, de az inkább kiabálásba ment át. A második számával sem járt jobban Ákos, a Daft Punk nyári slágere, a Get Lucky hallatán a csikidam-királynak az jutott eszébe: "a műtét sikerült, de hova temessük...?" Alföldi az intonációs problémákat emelte ki, és Geszti Péter is úgy vélte, Ákos ennél sokkal jobb énekes, mint amit most mutatott magából.

Danics Dórával már sokkal elégedettebbek voltak, aki először Katy Perry Firework című slágerével, majd a "buli" második felében egy összebújós lassú dallal, Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dal című számával fokozta a hangulatot. Az első szám végén a mentorok Dóra tüzességét értékelték, ami nemcsak a dal címében volt jelen, a tűzijáték pedig mindenkit lenyűgözött, Geszti úgy foglalta össze: "te vagy a bulikirálynő!", és szerinte igazi győztes alkat a lány.

A második szám viszont mindenkit a szíve mélyéig meghatott, Alföldi azt mondta, reméli, hogy csak nagyon kevesen ismerik azt az érzést, amikor véget ér a buli, mindenki hazamegy, és az ember ott marad teljesen egyedül - és ezt a véleményét a többiek is osztották, akik mindannyian átélték már a magány kínzó fájdalmát.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Ha buli, akkor nem múlhat el legalább egy LGT-sláger nélkül, nem volt ez másképp most sem, a ByTheWay az Embertelen dalt hozta el ezen az estén. "Embertelen jó volt!" - lelkendezett Geszti, Szikora pedig, aki egészen különleges titkát leplezte le a héten, annyit mondott a srácoknak, hogy "úgy befűtöttétek ezt a lokomotívot, hogy majdnem felrobbant!" A felkészülés speciális módszerére utalva Alföldi megjegyezte, most már tudja, hogy a popsztárok úgy születnek, hogy "Szikora edző bácsival" kell nagyon lassan futni egy üres sportcsarnokban, és közben popsztár lesz az ember.

Hogy valóban csak ennyi lenne-e a titok, azt nem tudjuk, de lehet benne valami, mert amikor a fiúk másodjára is visszatértek a Moulin Rouge talán legismertebb betétdalával, a Lady Marmelade című számmal, újfent hatalmas ovációt váltottak ki. Geszti merésznek titulálta a dalválasztást, ami nem alaptalan: ezt eredetileg négy nő adja elő, méghozzá nem is akárhogyan, fiúk még nem igazán próbálkoztak vele, vagy ha igen, nem lett maradandóvá. Alföldi nem tudja, hová tűnt a múlt heti négy jólnevelt ifjú, mert most négy pofátlan srácot látott, de tetszett neki az előadás, csak Tóth Gabi unta halálra magát, és vihogva jegyezte meg, hogy talán ha az eredeti kliphez hasonlóan a fiúk is bébidollt húztak volna magukra, esetleg élvezte volna.

Szabó Ádám megmutatta, hogy benne is ott bujkál a rosszfiú, bár Alföldi szerint hiába volt a Depeche Mode Personal Jesus című számának az átdolgozása határozottan felnőtt verzió, mégis valójában a Tom és Jerry felnőtt verzióját láthattuk. Geszti a táncoslányokat emelte ki és azt mondta Ádámnak, hogy ha ennyi jó nő "rángatózik" hozzá kötve, akkor azt a dalt is jobban meg kell csinálni.

Krasznai Tünde viszont ezúttal is hozta a tőle megszokott formát, először az Európa Kiadó Popzene című számával, ami a kor egyik meghatározó dala volt, és a négy mentor csak dicshimnuszokat tudott zengeni a végén, Tóth Gabi szerint Tünde egyszerűen egy zseni, Alföldi szerint pofátlanság ennyire jól érezni magát valakinek a színpadon, Szikora pedig a kisfilmben elhangzottakra válaszképp annyit mondott: mindig tartozni akartál valahova, hát most ide tartozol, az X-Faktor családjába! Geszti szerint bárhova is menjen, egy otthona mindig lesz, és az a zene.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Másodjára Tünde Madonnát idézte meg az X-Faktor színpadán, egy igazán túlfűtött dallal, az Express yourself című slágerrel. A négy mentor már meg sem próbálta fokozni az első szám után zengett ódákat, egyszerűen csak dicsérték az énekesnő sokoldalúságát és különleges tehetségét, mindössze egyetlen apróság volt, amit Alföldi megjegyzett: még nem láttuk Tündét táncolni. Geszti erre annyit válaszolt: majd ha nem kell magassarkú cipőt húznia, akkor erre is sor kerülhet.

A buli csúcspontját viszont - a sztárvendég Zséda megjelenése előtt - egyértelműen Szabó Ádám hozta el, mentora szerint az igazi meglepetések mindig a buli végén érik az embert, és ez most sem volt másképp. Bár a nézők valószínűleg már jó ideje várták ezt a pillanatot, az egykori kiscsillag nem akart visszaélni a korábbi sikerével, és tudatosan kerülték a harmonikát - mostanáig. Persze a Magna Cum Laude Pálinkadalát szinte nem is lehet elképzelni egy jó kis harmonikazene nélkül, úgyhogy Ádám egy óriási pörgéssel zárta ezt a képzeletbeli házibulit.

"Az a hangulat jött elő, mikor sátoros lagziban hajnali 2-kor a menyasszony visszavonul, mindenki kidől, és hozzák a töltött káposztát - hát én most a töltött káposztát vártam!" - mondta lelkesen Alföldi, Szikora meg azzal fejelte meg, hogy ez a pálinka jó kis cefre volt, berúgott tőle, csak a lányokat hiányolta a kanbuliból. Emellett azt is megállapította, hogy lehet, hogy a hangszerek Ádám barátai, de a harmonika - amelyről Ádám bevallotta, hogy tisztes neve Har Mónika - a felesége. "A te teljességed fele" - fűzte hozzá Szikora.

"Azt mondják, az nem baj, ha az ember elhagyja az alkoholt. Baj csak akkor van, ha nem emlékszik, hol..." - mondta Geszti, akit szintén magával ragadott a dal hangulata, Ádám pedig búcsúzásképp egy hetyke rikkantás után mindenkit arra biztatott, igyanak egy kupicával.

Hogy lesz-e oka ma is ünnepelni és koccintani a múlt heti második párbaja után, az természetesen csak este derül ki, de mint mentora megjegyezte, az első szériában Vastag Csaba is kétszer párbajozott és a végén megnyerte a versenyt, de nem kétséges, hogy egyre keményebb a verseny, és már csak hárman juthatnak tovább párbaj nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.