Fejlődési rendellenesség miatt amputálták a lábait

Megható képsorok: csak két lába van a kutyának, mégis boldog

Súlyosan deformálódott hátsó lábakkal és medencecsonttal született a most 16 hetes boxerkölyök, ám gazdája úgy döntött, megadja neki az esélyt az életre, hátha így is boldogul.

2013.11.28 09:41ma.hu

Amikor Duncan négy hónappal ezelőtt világra jött, még mind a négy lába megvolt, csakhogy egy fejlődési rendellenesség következtében a medencecsontja súlyosan deformálódott, a két hátsó lába pedig össze volt nőve, "mint egy perec" - fogalmaz a gazdája. Mivel nem volt esély rá, hogy szétválasszák a lábcsontokat, nem maradt más lehetőség, mint amputálni, gazdája ugyanis arról hallani sem akart, hogy elaltassák a nyilvánvalóan nyomorék kiskutyát.

Fotó: LiveLeak

Döntését azóta sem bánta meg. Igaz, hogy rendszeresen hidroterápiára kell hordania a kölyköt, a gerince pedig továbbra is csavarodással fenyeget, de egy speciális járószék segítségével úgy néz ki, sikerül megállítani a további deformálódást. Közben pedig Duncan igazán boldog kutyaéletet él, láthatóan nem okoz neki problémát, hogy csak a két mellső mancsa van meg. A bájos kölyöknek saját Facebook-oldala is van, ahol rajongói nyomon követhetik mindennapjait, gazdája pedig elmondta, hogy tényleg semmiben nem akadályozza a hiányzó két láb az ebet, és fájdalmai sincsenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.