Örök barátság beteg gyerek és kiscsikó között

A kis bicebócák megható története: képtelenek lábra állni, de egyszer majd együtt vágtatnak

Hasonló betegség kovácsolt örök barátságot egy kisfiú és egy csikó között - pont egy olyan intézetben történt az eset, ahol lovakkal gyógyítottak embereket. Most kölcsön kenyér, visszajár. VIDEÓ!

2013.10.08 16:55ma.hu
Mindketten csak segédeszközzel tudnak botorkálni...

A Pennsylvania állambeli Capital Area Therapeutic Riding Association hosszú évek óta segíti a sérült emberek gyógyulását lovak segítségével. Két hónappal ezelőtt azonban a dolgok megváltoztak, mikor megszületett Judd a törpeló, aki sajnos képtelen magától lábra állni vagy járni. A terapeuták most a lónak próbálnak segítséget nyújtani a betegség leküzdésében, és ebben nagy segítséget kaptak egy szintén járásképtelen kisfiútól, aki a kiscsikó legjobb barátja lett.

"Most lehetőségünk adódott, hogy egy lónak nyújtsunk segítséget" - mondta Ben Nolt, a CATRA munkatársa. "Eddig a lovak segítettek a terápiában, most itt az idő, hogy viszonozzuk a segítséget" - tette hozzá a férfi.

A kis Judd mellső lábaiban az inak nem képesek megtartani a csikó még nem túl nagy súlyát sem, ezért különleges eszközre van szüksége ahhoz, hogy járni tudjon. Hasonló betegségben szenved Tyler is, aki gyorsan barátságot kötött négylábú sorstársával. Édesanyja szerint, mióta együtt van a lóval, a fiú sokkal jobban érzi magát és erőt merít abból, milyen méltósággal viseli betegségét a kiscsikó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.