Szívfacseró tetoválás

Inzulinpumpát varrattak magukra a szülők - megható történet!

Virágok, állatok, bandajelek, családtagok nevei. Ilyen tetoválásokkal gyakorta találkozhatunk, míg annak az esélye, hogy valaki inzulinpumpát varrat magára igen csekély. Dehogy egyből ketten, az már szinte lehetetlennek tűnik, pedig megtörtént.

2013.08.30 18:31ma.hu
Fotó: Stéphane Gilbert , The Gazette

Camille Boivin és Philippe Aumond több mint kilenc órát utaztak, hogy egy a kanadai Joliette-ben élő művész a testükre tetoválja annak az inzulinpumpának a pontos mását, amit a pár ötéves - 1-es típusú diabéteszben szenvedő - fia kénytelen nap mint nap viselni.

Jacobnál három és fél éves korában diagnosztizálták a hasnyálmirigy inzulin-termelő bétasejtjeit elpusztító autoimmun betegséget. Eleinte a kisfiú napi öt inzulininjekciót kapott, de nagyon nehéz volt az állapotát kontroll alatt tartani. "Lehetetlen volt eltalálni a megfelelő adagot" - meséli a fiú édesanyja.

A gyermekorvos tanácsára a szülők végül úgy döntöttek, inzulinpumpával próbálják megoldani a nehéz feladatot. A szerkezet állandóan ellenőrzi a fiú glükóz szintjét és folyamatosan ellátja Jacobot inzulinnal. Ezért arra sincs szükség, hogy az elfogyasztott ételek mennyiségétől függően extra inzulinadagot kapjon.    

"Csodálatos volt. Az életünk ismét normálissá vált, igaz nagyon oda kellett figyelnünk" - meséli Boivin, aki gyorstalpaló tanfolyamon oktatta ki a gyerek óvónőit a készülék kezeléséről.

A kisfiú nagy örömmel fogadta a szerkezetet, tetszett neki, hogy saját gépezete van, ami érte működik. De hamarosan feltűnt neki, hogy egyedül ő visel ilyen pumpát a gyerekek körül. Egyre nehezebben viselte a különbözőséget, míg végül a szülők úgy döntöttek, segítenek neki.

Saját pumpájuk nem lehetett - egyébként is drága eszközről van szó - ezért úgy döntöttek testükre tetováltatják a gép pontos mását. Az interneten bukkantak rá Bruno Oeuvray-re, aki elvállata, hogy elkészíti a tetoválást. Jacob nagyon megdöbbent, és örömkönnyekben tört ki, mikor meglátta az eredményt.

Az anya által vezetett blognak köszönhetően a család valóságos celebbé vált a diabétesz-világban, az egyik pumpa-gyártó meg is hívta őket egy nagyszabású partira. Egyik szülő sem szégyelli a tetoválást, sőt, mint elmondják, szülők ezreit képviselik, akik ez ellen a komoly, könnyen halálossá váló betegség ellen harcolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.