Péterffy Lili búcsúzott a versenytől

X-Faktor: a ByTheWay történelmet írt, Alföldi egyedül maradt

Szomorúan ért véget az X-Faktor 7. Döntése Alföldi Róbert számára, aki a nézők szavazatai által elveszítette az utolsó versenyzőjét is, Szikora Robi és a ByTheWay viszont ünnepelhetett.

2013.11.25 07:41ma.hu

Most már bizton kijelenthetjük: történelmet írt a ByTheWay, mert a magyar X-Faktor történetében még soha egy csapat sem jutott el a 8. élő show-ig, igaz, a négytagú énekkarnak egy másik történelmi eseményre volt szüksége ehhez a teljesítményhez. Emlékezzünk vissza: a nézői és mentori szavazatok következtében ők valójában már a 4. héten kiestek, visszatérésüket csak annak köszönhetik, hogy egyik ellenfelük, Bozsek Márk néhány nappal később úgy döntött, feladja a versenyt és így a legutóbbi kieső egy második esélyt kapott. A srácok pedig éltek ezzel a lehetőséggel és azóta népszerűségük töretlenebb, mint valaha, a verseny 7. hetében is párbaj nélkül jutottak tovább a 8. fordulóba.

Nem volt ekkora szerencséje Péterffy Lilinek és Szabó Ádámnak, akik ezúttal párbajon kényszerültek bizonyítani tehetségüket és biztosítani a továbbjutásukat. Persze a 7. Döntés is úgy kezdődött, mint szokott, a még versenyben lévő előadók közös produkciójával, amely ezúttal Gary Barlow-t és a Take Thatet dicsérte a Shine című számmal. Őket Fábián Juli és Zoohacker követte, és nem titok, hogy az énekesnőnek különleges élmény volt az X-Faktor színpadára állni, hisz három évvel ezelőtt még a show énektanáraként segítette a győzelemig Vastag Csabát.

De ahogy minden héten, most is elérkezett a dráma ideje, Lilu egymás után olvasta fel a továbbjutók nevét, míg végül Péterffy Lili és Szabó Ádám maradtak csak a színpadon. Lili az Everytime You Touch című Cascada-számmal próbálta meggyőzni a mentorokat, míg Ádám Éliás Jr. Mindhalálig várni rád című slágerét hozta el.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Produkciójuk megosztotta a mentorokat, a két érintett felkészítő - Alföldi Róbert és Tóth Gabi - természetesen az ellenfelet küldte volna haza, bár mindketten elismerték az érdemeiket. Alföldi dicsérte Ádám tehetségét, és azt mondta, hangszerrel vagy anélkül, de mindenképp ott van benne a zene, csak még most is hiányolt valami felszabadultságot belőle, mintha Ádám nem engedné, hogy áramoljon belőle a zene. "Legszívesebben azt mondanám, én menjek haza" - érzékeltette a döntés nehézségét, de végül Ádámot küldte el.

Hasonlóképp érvelt Gabi is, aki egyetértett mentortársával abban, hogy Lili tényleg felnőtt nővé lett a kislányból a színpadon és megállja a helyét a popszakmában, de mint mentor, érthető módon Ádám áll közelebb hozzá, tehát a lány nevét mondta ki utoljára.

Szikora Robi az értékelés elején még nem tudta, kinek a nevét fogja kimondani, ezért sorra vette mindkét versenyző érdemeit: Lili első bemutatkozását és a versenyben nyújtott teljesítményét, de úgy érezte, többnyire csak biztonsági köröket futott, igazán a szívébe markolni csak kétszer sikerült az elmúlt hónapok alatt. Ádámmal viszont az volt a fő gondja, hogy "túl steril" maradt, és bármennyire is beleadta a dalokba a lelkét, az a színpad szélén túl már nem ért el. "Az óriás az, aki át tudja lépni a saját korlátait, és most Lili lépte át" - foglalta össze, Ádám ellen szavazva.

A döntés ezúttal Geszti Péter kezébe került, rajta múlt, hogy még egy szavazatot ad-e Ádámnak és így 3:1 arányban őt küldik haza, vagy a nézőkre bízza a két énekes sorsát. A mentor elfogultságot jelentett be, mert mint mondta, beleszeretett Lili szemének csillogásába és Ádám energiájába. Dicsérte mindkettejük fejlődését és az idáig tartó útját, ám végül arra jutott, hogy hiába volt Lili ezen az utolsó estén meggyőző, átütő nagy pillanatot csak Ádámnál élt át, ezzel döntetlenre módosította a szavazást.

A szabályok értelmében tehát ismét érkezett a boríték, benne a legkevesebb nézői szavazatot kapott versenyző nevével, aki Péterffy Lili volt. A hol mosolygó, hol pityergő lány mellett állva az immáron versenyző nélkül maradt Alföldi Róbert csak annyit mondott a párbajdalra utalva: "Lili ennél méltóképpen nem is búcsúzhatott volna!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.