Szédítő már a kilátás is

Elég bátor hozzá? 14 emelet magas az épülő vízicsúszda!

Már ahhoz is jó adag bátorságra van szükség, hogy valaki felmenjen a tetejére és onnan lenézzen, a csúszás pedig egyenesen dermesztő, bár az adrenalinfüggőknek valóságos Kánaán a Kansasben épülő új vízicsúszda.

2013.11.20 16:24ma.hu

Jelenleg még a brazíliai Insano vízicsúszdája birtokolja a világ legmagasabb ilyen építménye címet, ám már nem sokáig állhat a dobogó felső fokán: a tervek szerint 2014 tavaszán adják át a nagyközönségnek a Kansasben épülő új vízicsúszdát, ami közel 43 méter magasról indul - ez kb. 14 emeletnek felel meg -, ezzel pedig jó másfél métert ráver a brazil rekorderre. A vízicsúszdának a Schitterbahn Víziparkcsalád kansasi tagja ad otthont, amely további három víziparkkal várja a látogatókat, mindhárom Texas államban.

A brazil csúszdán a látogatók ülő pozícióban a csúszda egyes pontjain 100 km/h sebességre is felgyorsulhatnak, természetesen ez fekve még tovább fokozható. Az új, Meg-a-Blaster névre keresztelt szerkezet egy meredek lejtővel indul, majd miután leér a talajszintre, jön egy újabb, ám már kisebb "domb", részben azért, hogy annak a tetejéről egy újabb zuhanás korbácsolja fel az izgalmakra éhezők idegeit, de az is benne van, hogy így a vízbe csapódás valamivel kisebb erejű lesz. Igaz, ahogy a Gizmodo egyik újságírója fogalmazott, fizikai diploma híján nem sok ötlete van arra vonatkozóan, hogy vajon mitől nem fog a csúszdán ülő delikvens a végén a medence helyett kirepülni és egyenesen elszállni a naplementébe...

A jelenleg közzétett egyetlen kép nézőpontjából ez utóbbira nekünk sincs sok magyarázatunk. De majd arra fogjuk, hogy miért nem próbáljuk ki, hogy Kansas úgyis messze van.

Fotó: Imgur


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.