Égő kátránnyal szórakoztak a hordófesztiválon

Videó - 16-an égették össze magukat a kátránnyal

Amikor a hülyeség tényleg fáj: 16 ember kellett kisebb-nagyobb égési sérülések miatt ellátniuk a mentőknek egy angliai városban megrendezett hordófesztiválon, miután égő kátrányt cipeltek.

2013.11.07 10:03ma.hu

A városi legenda szerint már 400 évre nyúlik vissza a kátrányos hordócipelés hagyománya az angliai Ottery városban, az esemény az évente megrendezésre kerülő hordófesztivál legfényesebb - szó szerint - aktusa, ilyenkor az inkább vakmerő, mintsem bátor delikvensek a hátukon cipelik végig a város utcáin a közel 30 kilós hordót, amit előtte vastagon bekennek kátránnyal és meggyújtják azt. A hordó így messziről látható, égő fáklyaként jelzi, hol tart épp az azt cipelő ember, aki ráadásul szó szeirnt a tömegbe rontva halad végig, fittyet hányva a legalapvetőbb biztonsági szabályokra is.

Fotó: YouTube

Nem csoda, hogy idén is 16 ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben a forró szórakozás közepette - derül ki a Daily Mirror beszámolójából. A fesztivál ideje alatt rajtuk kívül el kellett látniuk a mentőknek egy gázolás áldozatát, a rendezvény egyik önkéntesét, a 37 éves női sofőrt pedig letartóztatták, mert a gyanú szerint a baleset nem véletlenül történt.

A fesztivál szervezői a sérülések dacára megvédték az eseményt, mondván, a 400 éves hagyományt ma már világszerte ismerik és számos látogatót vonz ilyentájt a városba. Noha az előző években is többször került már szóba a beszüntetés a biztonsági problémák miatt, a rendezvény a lelkes közönség jóvoltából egyelőre még mindig elevenen él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.