Hetente újabb kihívás?

Mindenki megzsiráfult - és még csak most jön a java!

A Facebook-felhasználók egyik fele értetlenül nézte az elmúlt héten, hogy a felhasználók másik fele szép apránként átmegy zsiráfba, mindenki sorra lecserélte a profilképét. Most kiderült, ez még csak a kezdet!

2013.10.31 09:48ma.hu

Az első áldozatokra még értetlenül néztek az ismerőseik, aztán alig 1-2 nap múlva már úgy érezhette magát minden Facebook-felhasználó, mintha az ismerőseit valamiféle rejtélyes vírus fertőzte volna meg, és azért változott minden második barátjuk zsiráffá. Aztán jött a nagy beugratás, egy egyszerűnek tűnő rejtvény az üzenőfalon és a vírus újra lecsapott, újabb és újabb "áldozatokat" szedve.

Most pedig a Nagy Zsiráf Kihívás tovább folytatódik, legalábbis a játék elindítója azt mondja, hetente újabb feladvánnyal teszi próbára az internetes közönséget. Aki helyesen válaszol a feltett kérdésre, az továbbra is a saját arcképével szerepelhet a közösségi oldalon, ám jaj annak, aki elrontja, mert annak három napon keresztül zsiráfként kell élnie a virtuális életét. Az új-zélandi Andrew Strugnell a nagy siker láttán úgy döntött, saját oldalt hoz létre, melyen most még az első rejtvényre lehet megadni a választ, de ki tudja, mit hoz a jövő hét és ki tudja, vajon lesz-e az is olyan népszerű, mint az első őrület?

Aki esetleg lemaradt volna róla, a vicc kedvéért álljon itt az a bizonyos feladvány. Ha szeretne találgatni, akkor ne tekerjen lejjebb, mert a videó alatt eláruljuk a helyes választ is - ez ugyanis időközben "nyílt titok" lett.

"Hajnali 3:00 óra van, csöngetnek az ajtón és te felébredsz. Váratlan vendégek érkeztek, a szüleid azok, és azért jöttek, hogy reggelizzenek. Van eper lekvár, méz, bor, kenyér és sajt. Mit nyitsz ki először? Ha rosszul válaszolsz, akkor 3 napra zsiráfra kell változtatnod a profil képed." A válaszokat privát üzenetben kell elküldeni annak, aki kitette az üzenőfalra a kérdést, a sima komment ugyanis elrontja a játék örömét. Ha már van tippje, akkor görgethet lejjebb!



És íme, itt a helyesnek elfogadott válasz: "A szemedet." Igaz, ezt többen vitatják, mondván, ha már eljutottam az ajtóig, hogy megtudjam, ki csengetett és beengedtem a szüleimet, akik azt is elmondták, hogy reggelizni jöttek, akkor a szemem már rég nyitva van, mások - főleg kisgyerekesek - arra hivatkoztak, hogy ők eleve nyitott szemmel alszanak, de a feladványra ez az egyetlen hivatalosan elfogadott megoldás. Az eredeti oldalon feltett kérdésre az egyik kommentelő egyébként a következőket írta: "semmit nem nyitok ki, az ágyamban maradok és megvárom, míg elfáradnak és hazamennek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.