Azt hitték az orvosok, viccel

25 centis késsel a fejében sétált be az ügyeletre

Amikor a férfi besétált a kórházba, annyira nyugodt volt, hogy a személyzet azt hitte, a kész átverés show-ba kerültek és egy színész áll előttük. Ám a helyzet nagyon is komoly volt.

2013.10.30 07:50ma.hu

Ho Lung annyira nyugodtan és csendesen sétált be az észak-kínai Jilin kórházának baleseti ügyeletére, hogy a betegfelvételi pultnál dolgozó nővérek először azt hitték, a férfi kaszkadőr, a fejéből kiálló kés pedig csak bűvészkellék. A férfi csak annyit mondott: "szeretnék beszélni egy orvossal, kérem".

Hogy a kés nem kellék, hanem valóban átszúrta a koponyáját, az pár pillanat múlva kiderült, ahogy közelebbről is megnézték a fejét, az azonban, hogy mennyire súlyos a sérülése, csak a röntgenkép elkészítése után vált nyilvánvalóvá az orvosok számára. A sérülés akár az életébe is kerülhetett volna, a 25 centis penge mintegy fele belefúródott a beteg koponyájába és az agyába, de csodával határos módon elkerülte a fő ereket, ennek köszönhette, hogy nem halt meg azonnal.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az orvosok három órás műtéttel távolították el a kést, Lung pedig amint magához tért, azt kérdezte, hazamehet-e. A sebészek a késsel ellentétben azt nem tudták kihúzni belőle, hogy ki okozta az életveszélyes sérülést. "Ez csak olyasmi, hogy egy buta játékot játszottam a barátommal és aztán rosszra fordultak a dolgok és egy késsel a fejemben végződött. Csak egy buta hiba volt, bárkivel megtörténhetett volna" - magyarázta.

Így hát nem volt más hátra, mint a férfinak visszaadni a gyümölcshámozó kést és hazaengedni, bár a lelkére kötötték, hogy egy utólagos kontrollra még visszavárják - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.