Nem mindig tökéletes a Google

Hoppá: pénisznek néz ki a dixoni templom a virtuális térképen

Ki hinné, mennyi tréfának lehet az alapja egy teljesen átlagos térkép, pedig néha csak annyi kell, hogy nyitott szemmel nézegessük a világ különféle szegleteit - no meg az se mindegy, milyen szögből.

2013.10.30 07:29ma.hu

Még csak egy napja annak, hogy Jézust és Máriát felfedeztük egy svájci autópálya fölött, most újabb ügy miatt került fókuszba a "gugli" virtuális térképe, és ennek is köze van a valláshoz, csak egy kicsit másképp. A Google Earth felülnézeti képeit böngészve egy furcsa templomra lehetünk figyelmesek az illinoisi Dixon városban, csupán két háztömbnyire a várost átszelő Rock folyó partjától.

Fotó: Facebook

A Christian Science nevet viselő szent épület persze az utcán sétálva nem több, mint egy barátságos templom, két hatszögletű kápolnával és az azokat összekötő ívelt folyosóval, felülről azonban egészen másfajta képzetet kelt az épület elrendezése, amit aligha lehet szentnek nevezni. Az 1903-ban állított istentiszteleti hely pontosan úgy néz ki, mint egy lekonyuló pénisz.

A templom felülnézetből (Fotó: Google Earth)

Ehhez képest mi, magyarok még tulajdonképp örülhetünk is, hogy nekünk a híres internetes mogul csak a Parlamentünk tetejét "lopta el"...

Fotó: Google Maps


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.