Öt éves gyerekként rabolták el

23 év után tért haza: a Google Maps segített

Mindössze öt éves kisgyermek volt, amikor elrabolták és az otthonától mintegy 2000 kilométerrel odébb nőtt fel egy kínai férfi. Most a Google térképének köszönhetően talált haza.

2013.05.21 13:29ma.hu

23 évvel az elrablása után végre hazatérhetett egy ma már 28 éves kínai férfi, akinek elmondása szerint a Google térképe segített a legtöbbet, hogy rájöjjön, hol töltötte élete első öt évét. Lou Gangot egy szecsuáni óvodából ragadták el az idegenek, majd kétezer kilométerrel távolabbra hurcolták. A kisgyermek azonban soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer még hazatérhet, ezért mint mondta, minden este, mielőtt lefeküdt, szinte kényszerítette magát, hogy felidézze azokat az emlékképeket, amelyek régi lakhelyéhez kötődnek.

Fotó: Google Maps


Több mint két évtizeddel később ezek az emlékképek jelentették az egyetlen fogódzót, amikor az otthonát próbálta megtalálni. A memóriájába égett részletekről kiderült, hogy közülük több is kulcsfontosságú volt, melyek alapján ha nem is volt könnyű, de semmiképp sem lehetetlen beazonosítani Guangan város jellegzetes környékeit. Ezután már csak annyi volt Gang dolga, hogy felvegye a kapcsolatot az eltűnt gyermekek szervezetével és rövidesen a férfi újra megölelhette szüleit - számolt be a Metro című brit lap.

A férfi most igyekszik újra megismerni az igazi családját, akik bevallották, hogy a fájdalom, amikor elvitték tőlük a kisgyermeket, soha nem fog elmúlni. Dai Jianfang, a férfi anyja hozzátette: "Összetört a szívem. Nem tudtam enni vagy aludni és minden nap sírtam, amikor a fiamra gondoltam, akit elraboltak."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.