Összedőlt vagy csak lelopták?

Hova lett a Parlament kupolája?!

Meglepő kép fogadja a gyanútlan magyart, ha 3D-ben szeretné megnézni a Google térképén az ország első házát: a Parlament Duna felőli két tornya már-már az összedőlés határán van, a kupola meg egész egyszerűen nem látszik az épületen!

2012.10.04 11:29ma.hu

"A legszebb Parlament a világon" - olvasható a legelső hozzászólás a Google térképén annál a képnél, amelyen döbbenten fedeztük fel, hogy vagy váratlanul összedőlt az ország első számú házának kupolája, vagy az éj leple alatt huncut tolvajok ellopták az épület tetejéről. Bármi is legyen az ok, a Duna felől látható két tornyot a kupola eltűnése olyannyira megrendítette, hogy bánatukban azok is egymásnak dőltek.

Fotó: Google Maps


A hagyományos, 2D-s képeken persze minden tökéletesen olyan, amilyennek a Steindl Imre által megálmodott épületet ismerjük, sőt, ha a kép bal felső sarkában található iránytűt körbeforgatjuk, három oldalról - jobbról és balról, valamint a Kossuth tér felől - még 3D-ben is a szokott kép tárul elénk. Ám a Duna irányából sikerült a világmappa készítőinek egy olyan speciális szögből felvenni a Parlamentet, amiről talán akkor sem sikerült volna eltüntetni a kupolát, ha valaki szándékosan kereste volna az egyetlen ilyen pontot.

A kép eredetije egyébként az alábbi linken tekinthető meg, ha valaki nem hinne a szemének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.