Kamu is lehet a világ legdrágább bora

Így lehet hamisítani 2,7 millió forintot

A világ legdrágább borának hamisítói után nyomoznak európai hatóságok. Az "áldozat" a Romanee-Conti nevű bor, amelynek palackja 9 ezer euró - 2,7 millió forint.

2013.10.23 18:33MTI

Az ital burgundiai termelője már tavaly riadót fújt, és egy francia laboratórium több gyanús és ezért lefoglalt palack Romanee-Contiról kiderítette, hogy valójában hamisítvány.

Az AP amerikai hírügynökség szerdai jelentése szerint több európai országban a rendőrség razziát tartott lakóházakban és irodákban, amelyek során őrizetbe vettek a borhamisító-hálózat feltételezett emberei közül jó néhányat. Olaszországban rács mögé került két olyan illető, akiknek a kiadását kéri Franciaország a borhamisítással kapcsolatban. Több gyanúsítottat keresnek a rendőrségek.

A burgundiai Dijon ügyészsége a héten közölte, hogy a hálózat legkevesebb 400 palack hamis bort adott el összesen 2 millió euróért - 600 millió forintért -, azaz bő 30 százalékos "árengedménnyel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.