Ő a legdrágább

25 ezer Real Madrid-szurkoló köszöntötte Gareth Bale-t

A Real Madrid mintegy 25 ezer híve köszöntötte a fővárosiak futballstadionjában a pályafutását a spanyol királyi gárdában folytató walesi Gareth Bale-t hétfő kora délután.

2013.09.02 15:27MTI

A blancók vadonatúj szerzeménye a bemutatására szervezett ünnepségen kijelentette: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Real labdarúgója lett. "Hihetetlen, hogy itt vagyok, és nagyon remélem, segíteni tudom a csapatot abban, hogy sikeres legyen. Mindenekelőtt azt akarom, hogy meglegyen a tizedik európai kupaelsősége is" - ragadtatta tapsra hallgatóságát a Santiago Bernabéu Stadionban.

Később még erőteljesebbé vált a hangorkán, s a szurkolók hosszasan skandálták a nevét, amikor angolról spanyolra váltva Bale közölte: "Megvalósult a nagy álmom, köszönöm a fogadtatást. Hajrá Madrid!"

A walesi futballistának, aki mellett a díszpáholyban megjelentek családtagjai és a spanyol klub elöljárói, Florentino Pérez elnök nyújtotta át a 11-es számú Real-mezt. A Tottenham Hotspurtől érkező, 24 éves csatár leigazolását a spanyol klub honlapján jelentették be vasárnap este. Bale, akit a kötelező orvosi vizsgálatokon rendben találtak, hatéves szerződést írt alá.

A kontraktus anyagi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra, a nem hivatalos információk úgy szólnak, hogy a játékosért világcsúcsot jelentő 100 millió euró (30 milliárd forint) körüli összeget fizetett a madridi klub. Az eddig 41-szeres walesi válogatott 2006-ban 16 évesen és 275 naposan, a klub történetének második legfiatalabb játékosaként mutatkozott be a Southampton együttesében, ahonnan 2007-ben 10 millió font (mai áron 353 millió forint) ellenében igazolta le a Tottenham.

Azóta 203 mérkőzést játszott a csapatban és 55 gólt szerzett. Az elmúlt szezonban a labdarúgók és a szakírók is őt választották a Premier League legjobb játékosának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.