Teljes a 12-es élő mezőny

X-Faktor: Alföldi és Tóth Gabi is összeállította a csapatát

Ahogy előzőleg Szikora Róbertnek és Geszti Péternek, úgy Alföldi Róbertnek és Tóth Gabinak sem volt könnyű a Mentorok Házában a versenyzők között dönteniük, de az énekesnő különösen nehéz feladatot kapott.

X-Faktor - A mentorok háza 2. rész képgaléria

2013.10.07 08:19ma.hu

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk és ahogy azt az X-Faktor szombati adásában is láthattuk, a mentoroknak idén sem volt egyszerű dolguk, amikor az előválogatók és a tábori fordulók után megmaradt versenyzők közül immár egyedül, mentortársaik nélkül kellett kiválasztaniuk azt a 3-3 versenyzőt, akivel beszállnak a tehetségkutató verseny élő sorozatába. Nem véletlen a megfogalmazás, ugyanis ne feledkezzünk meg róla, hogy ez a verseny nemcsak az énekesek és együttesek megmérettetéséről szól, ilyenkor maguk a mentorok is versengenek egymással, ki tudta a leginkább felfedezni az indulókban most még csak bujkáló különlegességet, azt a bizonyos X-et, és ki tudja a versenyzőit hétről hétre a legjobban felkészíteni.

Szombaton már megismerhettük Szikora Róbert és Geszti Péter döntését, a sor ezúttal Alföldi Róberten és Tóth Gabin volt, előbbi a lányok kategóriáját kapta, utóbbinak pedig a fiúkkal kell együtt dolgoznia a következő hetekben. Szerencsére a döntésben ők sem maradtak teljesen magukra: bár mentortársaiktól immár függetlenül kellett ítéletet mondaniuk, mindketten hívhattak egy-egy segítőt.

Alföldi nem bízta a véletlenre, a kiválasztáshoz egy igazán rutinos szakembert, az X-Faktort már háromszor megjárt Keresztes Ildikót hívta, aki a korábbi tapasztalatainak birtokában, de az idei versenyzőket friss szemmel látva tudott hasznos tanácsokkal szolgálni a színész-rendezőnek. Elsőként Olajos Esztert hallgatták meg, majd a lányt sorban követte Eckert Anikó, Molnár Melina és Péterffy Lili, végül Nagy Nóra és Batánovics Lili mutatta meg a mentornak és segítőtársának, hogy mire képes a hangjával és a személyiségével.

A versenyzők közül az énekesnőnek Molnár Melina volt az abszolút favoritja attól a pillanattól kezdve, hogy meghallotta, megfogalmazása szerint kérdés nélkül vitte volna magával az élő show-ba, ám Alföldi képtelen volt elfelejteni azt, hogy a lány a korábbi fordulókban meg sem közelítette a most hozott szintet, így viszont nem akar kockáztatni a hullámzó teljesítmény miatt, nem vitte magával.

A többi döntést sem volt egyszerű meghoznia, bár Ildikó igyekezett hatékonyan segíteni, támogatni Alföldit. A lányok meghallgatása után hosszas tanakodások után sikerült kiválasztania, ki az a kettő, akit biztosan továbbvisz és ki az a kettő, akit biztosan nem, de az asztalon heverő utolsó két fénykép között képtelen volt választani, a döntést másnapra hagyta, segítőjével is már csak telefonon közölte a végeredményt. Eszerint a jövő héten kezdődő show-ban a lányok kategóriájában Batánovics Lilivel, Eckert Anikóval és Péterffy Lilivel találkozhatnak a nézők.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

A kiválasztás egyértelműen Tóth Gabinak okozta a legnagyobb fejtörést, nemcsak azért, mert egyedüli női mentorként az érzelmek nála befolyásolták leginkább a döntést, hanem azért is, mert hozzá nem 6, hanem 7 versenyzőt juttattak be a mentorok a táborból, az élő versenybe azonban ő is csak 3-at vihet közülük - ez pedig nemcsak azt jelentette, hogy neki több énekes közül kellett megtalálnia a legjobb hármat, hanem azt is, hogy eggyel több fiatal álmát kell összetörnie, amikor közli velük, hogy nem mehetnek vele tovább. Segítőtársként épp ezért olyasvalakit választott maga mellé, akit szó szerint a születése óta ismer és ezért maximálisan megbízik az értékítéletében: nővérét, Tóth Verát.

A fiúk rendkívül hasonlítottak egymásra abban, hogy minden riválisukat félelmetesen jónak hallották, miközben ők egymás után léptek a Tóth lányok elé, magukat viszont egy pillanat alatt a rangsor végére helyezték, elkönyvelve magukban, hogy alig-alig van esélyük a továbbjutásra. Szerencsére a tehetség mindannyiukban nagyobb, mint az önbizalmuk, bár ez Gabi számára csak még nehezebbé tette az esti tanakodást a versenyzők fotóival. Testvérének egy ízben ki is fakadt: azzal, hogy ilyen kiválóan énekelnek, csak még jobban megnehezítik az ő dolgát.

Mivel az énekhangjával ezen a szinten már egyik versenyzőnek sem voltak gondjai, a döntésben olyan apróságok számítottak, mint a magabiztosság, a korábbi teljesítmények egyenletes szintje vagy épp a "kiből mit lehet még kihozni". Az elsőként éneklő Horváth Dávid például annyira erősen izgult, hogy ez rossz hatással volt az előadására is és Gabi nem kockáztathatta meg, hogy ez tovább romoljon az élő adás okozta izgalom miatt. Csordás Ákos megríkatta Gabit, de aztán a mentor elbizonytalanodott, mikor nővére rámutatott: a produkcióban jó adag színház is volt, és ettől hiteltelenné vált a szívekig hatoló dal. Ez elbizonytalanította az énekesnőt, de aztán másnap így is kedvező hírt közölt a fiúval, anti-popsztár alkata ellenére megpróbálja kihozni belőle a legtöbbet a következő hetekben.

Nagy Ricsi, Ráduly Botond és Karapándzsity Kristóf egymás után lépett a mentor és segédje elé, az előadásuk alapján ki is alakult némi vita a két lány közt, de másnap mindhármuknak búcsúznia kellett az X-Faktor idei sorozatától. Az utánuk színre lépő Tóth Marcell a tábori leblokkolásával bizonytalanította el Gabit, aki félt, hogy az eset később megismétlődhet, de Vera eloszlatta a kételyeit, így ő lett a fiúk kategóriájának második továbbjutója, míg Szabó Ádám tette teljessé a csapatot - remélhetőleg a következő hetekben meg tud szabadulni az "iskolás" stílusától és képes lesz éneklés közben is azt az ösztönös felszabadultságot hozni a színpadon, amit a Csillag születikben már megismerhettünk tőle, harmonikával a kezében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.