Két mentor már döntött a házban

X-Faktor: Szikora és Geszti már készen áll az élő show-ra

Két mentor már összeállította a három fős csapatát az élő show-ra, három csapattól és három 25 év feletti versenyzőtől fájó búcsút vettek, döntésükben ezúttal is profi művészek segítségét vették igénybe.

X-Faktor - A mentorok háza, 1. rész képgaléria

2013.10.06 07:16ma.hu

A hosszú hetek mentort próbáló selejtezői után végre elérkezett az X-Faktor ahhoz a pontjához, amit nem véletlenül tartanak a legkeményebb fordulópontnak nemcsak a mentorok, de maguk a versenyzők is, a Mentorok Háza. Nemcsak azért kőkemény ez a szint, mert innen a következő lépés már a mindenki számára hőn áhított élő show, hanem azért is, mert ide már tényleg csak a legjobbak jutnak el, de itt még nem tudtak igazán látványosat, maradandót alkotni ahhoz, hogy kiesés esetén is a showbiznisz felszínén maradhassanak. Ahogy a Fat Phoenix nevű formáció tagjai megfogalmazták: ha itt kiesnek, akkor olyan sok minden nem történt, azon kívül, hogy tönkrementek idegileg és lefogytak.

A fiúknak nagy szerencséjükre nem volt mitől félniük, a retróra vett figura és a George Michael-féle Faith feldolgozás meggyőzte Szikora Robit és segédjét, az immár kívülállóként visszatérő Nagy Ferót. A banda persze elbizonytalanította a mentorokat, mert kiléptek az eddig megismert keretükből, de a csikidam-király a korábban megismert produkciók alapján kompromisszumot kötött és úgy döntött, megadja az esélyt a srácoknak.

Az MDC kevésbé volt kérdéses, Feró kétségek nélkül mondta azt az általa most először látott srácokra, hogy kifejezetten színpadra termettek és "olyat csináltak, ami szerethető". Nagy meglepetést okozott és talán a nap legnagyobb buliját csinálta meg a Wild Rythm Smokers az LGT-szám rockabilly-sítésével, de mint kiderült, a remek bemutatkozás a várakozásaik ellenére mégsem volt elég ahhoz, hogy jövő héten a nézőkre bízhassák további sorsukat, legfőképp attól félt a két ítész, hogy a manapság nem túl megszokott stílus nem lesz elég érdekes ahhoz, hogy kellően színesíteni tudja az erős mezőnyt.

A legizgalmasabb helyzetben kétségkívül a ByTheWay volt, hisz tavaly őket épp Feró ejtette ki és épp a Mentorok Házában. Az egy év kihagyás azonban a jelek szerint meghozta az eredményét, a srácok beértek, Vavra Bence énekhangjától pedig a mentoron és segédjén kívül a versenytársak álla is leesett és Szikora másnapra úgy döntött, hogy bár kicsit fél a másik három fiú teljesítményétől, ad egy esélyt nekik arra, hogy felnőjenek az énekeshez.

Az utolsó két csapatnak, a Sunset Stripnek és a Speak up!-nak ebben az évben nem termett babér, az előbbi bandának nem kellett volna a tőlük megszokott zúzós stílusból épp most líraira váltani, a dal "meghaladta a képességeiket, messze magasan" - fogalmazott Feró. A rajongók egyik nagy favoritjának tartott Speak up!, élükön a szintén tavaly kiesett Ekanem Bálinttal pedig a két bíráló szerint nem igazán voltak egységes csapat, így sokak nagy csalódására velük sem találkozhatunk már az élő adásban.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Geszti Péternek, a mentorok közül az egyetlen rutinos szakembernek idén a 25 év feletti versenyzők jutottak, a hat továbbjutóból most Zsédenyi Adrienn segítségével választotta ki azt a hármat, akit magával visz az élő show-ba. A bemutatkozások sorát Nagyváradi Nelli kezdte, de izgalmas hangja és megjelenése dacára Zséda már a dal felénél azt érezte, hogy kezdi unni a produkciót és Gesztinek is hiányérzete maradt, nem kapta meg azt az új színt, amit várt volna a lánytól - ugyanakkor azt elismerte, hogy a már ismert stílust tökéletes minőségben hozza. A továbbjutáshoz azonban ez már kevés volt, idén a lány számára ezen a ponton véget ért a verseny.

Komondi Lia arról énekelt, hogy ma van a hátralévő élete első napja. Zsédának a musicalek világát idézte, Geszti pedig miközben az eddigi alkalmakkor a vendéglátós énekest látta a lányban, most felidézte benne Kovács Katit és minden eddiginél jobban megérintette őt. Végül a kétségei erősebbeknek bizonyultak az utolsó fordulóban látott fejlődésnél és Liától is elköszönt. Azt azonban hozzátette, hogy ebben a döntésben az is szerepet játszott, hogy már nem sokat tudna ő hozzátenni a teljesítményéhez, így van kész, ahogy van, folytatnia kell a zenélést X-Faktoron kívül is.

Akárcsak Bátky Zoltánnak, akin túl sok "gondolkodást" érzett a zene közben, nem az ösztönt, de őt is "késznek" tartja és emiatt köszönt el a versenyzőtől.

Negyedikként Bozsek Márk állt a mentor és segítője elé, Bruno Mars Billionaire című számával. Noha Gesztinek erős kétségei voltak, hogy Márk ismertsége és múltja előny-e vagy inkább hátrány, de Zsédának mosolygott a szeme a fiú arcán játszó félmosoly láttán, ami Geszti szerint nem szokott gyakorta előfordulni. Végül a sorozatsztárnak sikerült kilépnie a "Kicsiszabi" imidzsből és így jövő héttől vele is találkozhatunk az élő show-kban.

Krasznai Tünde továbbjuttatása vagy kiejtése sem volt könnyű döntés Geszti számára, sőt, ahogy fogalmazott, eddigi X-faktoros pályafutása egyik legbalhésabb döntése lenne, de ő szereti a kockázatot és mivel Zséda is úgy érezte, hogy hatott rá a lány előadása, az élő mezőny kibővült a megosztó lánnyal.

A sort Danics Dóra zárta, aki egy Radnóti-vers megzenésített változatát adta elő. Az őt először látó Zséda nagyon szerette volna szeretni a legígéretesebbnek titulált, visszatérő versenyzőt, de nem sikerült neki, és Geszti meg is szorongatta őt az eredmény közlésekor, hogy érezze, mennyire rezgett a léc alatta. Az esélyt azonban megkapta, a tavalyi kiesése után idén eljutott a jövő héten kezdődő élő adásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.