Lelepleződtek az X-Faktor mentorai

Videó - Geszti marad, Alföldi, Tóth Gabi és Szikora jön

Hónapok óta találgatás övezte a 2013-as X-Faktor mentorainak személyét, főleg, miután a jól ismert négyesfogatból hárman is bejelentették a távozásukat. Most kiderült, ki jön helyettük.

2013.04.30 12:43ma.hu / RTL Klub

Malek Miklós a 2012-es X-Faktor döntőjében jelentette be, hogy a következő szériában már nem vesz részt. Nem sokkal később Keresztes Ildikó és Nagy Feró is a távozók csapatába sorolt, azóta két téma foglalkoztatta az énekes tehetségkutató rajongóit: teljes mentorcserét tartanak-e a csatornánál, megválva az eddigi negyedik szereplőtől, Geszti Pétertől is, valamint vele vagy nélküle, de kik lesznek az új mentorok.

A találgatások, felröppent pletykák között - most már, utólag tudjuk - voltak olyanok, amik telitalálatnak bizonyultak, de volt néhány melléfogás is, mint például alig egy hete, amikor az énekes-dalszerző Ákos jelentette ki, hogy az állítólagos mentori javadalmazásából nemcsak az összeg nem igaz, de a pletyka másik fele sem, miszerint ő lesz a tehetségkutató egyik ítésze.

Az RTL Klub végül hétfő este rántotta le a leplet a titokról, végre nyilvánosan is bemutatták azt a négy embert, aki az idei versenyzőket fogja pátyolgatni.

A már jól ismert négyesfogatból Geszti Péter a csapat tagja marad és nem titkolta, hogy mekkora megtiszteltetésnek vette az ismételt felkérést. Ugyanakkor az is biztos, hogy aki az ő keze alá kerül, jó eséllyel menetel majd egészen a döntőig, hisz a három évad alatt számtalan tapasztalatot szedett már össze a lányok, a fiúk és a csapatok mentorálása során, ami kétségkívül előnyt jelent a másik három mentorhoz képest.

Újként jön viszont Alföldi Róbert, akinek épp mostanában szabadul fel elég sok ideje, kikerülve a Nemzeti Színház igazgatói szerepéből. Bár elsősorban színészként és rendezőként ismerhetjük, elég sok zenei kötődése van, ami alapján alkalmas lehet mentornak is - emlékezzünk: Malek Miklós sem énekelt, mégis volt köze a zenéhez -, és nem titkolta, hogy nagyon izgatottan várja a visszatérést a képernyőre. Ami a versenyzőket illeti, úgy fogalmazott: azt fogja figyelni, ki az, aki képes hatni rá.

Szikora Róbertről jóval régebben hallhattunk, legalábbis ami a széles nyilvánosságot illeti, ám a még mindig legendás hírű R-Go megalapítása, 18 nagylemez, további 8 lemez szólóénekesként, egy Emerton-díj és "az ország legnagyobb gidagyűjteménye" kellő alapnak tűnt az RTL Klub számára, hogy benne találja meg "a nagy öreg" karaktert Nagy Feró után. Mentorként a jól ismert Szikora-figurát szeretné hozni, "azt a kedves, bájos, kicsit szertelen, de mégis emberi fickót" - vallotta be, aki nem tud szigorú lenni, inkább pátyolgatni akarja a versenyzőkben felfedezett tehetséget.

Végül pedig kiderült, ki lesz az egyetlen női tag a zsűriben, aki Keresztes Ildikó helyét fogja pótolni, róla már hetekkel ezelőtt majdnem biztosan tudni lehetett a részvételt: ő nem más, mint Tóth Gabi. Nemcsak a mögötte álló zenei múlt és a fiatalsága szól mellette, de az is, hogy egykor ő maga is végigcsinált egy hasonló - ha az nem is épp az X-Faktor volt - versenyt, ráadásul az elmúlt két évben ő volt Malek Miklós segítője a Mentorok Házában, így neki is van már tapasztalata ebben a műsorban - még ha nem is annyi, mint Gesztinek.

Miközben Gabi még próbálja feldolgozni, hogy idén rajta fog múlni először több ezer, majd szép fokozatosan csökkenő létszámmal végül három versenyző sorsa, a többi mentor közt máris elindult a háború - hisz tudjuk, az X-Faktor nemcsak az énekesek, de a mentorok versenye is. Hogy hogyan vélekednek egymásról a férfi ítészek, az kiderül az RTL Klub videójából!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.