Jelölt kártyák és infrás kontaktlencse

Túl sokat szipogott a bűntárs - lebukott a pókercsaló

A horkantások és a szipogások árulták el a csaló pókerjátékost, a kaszinó személyzete az ellenőrzés során felfedezte, hogy az egyik alkalmazottjuk megjelölte a kártyákat, ami szabad szemmel nem volt látható.

2013.09.27 10:06ma.hu

Két évre börtönbe csukták az utóbbi idők egyik legtrükkösebb csalóját, aki egyetlen éjszaka alatt akár 21 millió forintnyi pénzt is képes volt bezsebelni pókeren - igaz, ehhez szüksége volt egy cinkosra, a kaszinó egyik alkalmazottjára. Az olasz Stefano Ampollini, gúnynevén Parmesan, a francia Riviérán, Cannes-ban fosztogatta az egyik kaszinót egy ügyes csellel. Az 56 éves csaló még a bíróságon is azt mondta, hogy "büszke a tevékenységére" - adta hírül a Metro című brit lap.

Fotó: freedigitalphotos.net

A férfi a Les Princes kaszinóba járt pókerezni, ahol egy belső ember speciális festékkel megjelölte a kártyákat, amit egy Kínában kb. 640 ezer forintnak megfelelő összegért vásárolt kontaktlencsével tudott leolvasni. Ampollini mindig szemközt ült a cinkosával, az Izraeli becenéven ismert honfitársával, aki mindig erősen szuszogott vagy felhorkant, hogy jelezze, milyen lapokat érdemes megjátszani és miket dobjon el. A kaszinó személyzete az ő viselkedésére lett figyelmes, gyanújuk pedig csak erősödött akkor, amikor Ampollini kétszer is eldobta a lapjait, holott erős kezet kapott - márpedig ez nem jelenthetett mást, mint azt, hogy tudta, az osztónál milyen lapok vannak.

A vizsgálat során felfedezték a kártyákon lévő jelzéseket, Parmesant pedig letartóztatták két másik csalóval együtt, az 55 éves Gianfranco Tirrito 3 évet kapott, az 57 éves Rocco Grassanno pedig 2 és felet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.