Az aprópénz is pénz, nincs pardon

98 éves matróna a bíróságon: pókerezett az öreglány

Egy egész csapat idős nőt állítanak bíróság elé, mert pénzben pókereztek, a legidősebb közülük 98 éves, de a legfiatalabb is megélte már a 75 évet.

2012.03.01 17:29ma.hu / MTI

Még 2009 őszén csíptek fülön egy kiterjedt csoportot, amint illegális játékot játszanak: a Cipruson történt esetben összesen 42 idős nőt talált a rendőrség, többségük már akkor is 75-85 év között volt. A játékbarlang "látogatói" közül időközben ketten már meg is haltak, a többiek viszont annál jobban meglepődtek, amikor ennyi idővel az eset után megkapták a bírósági idézést.

A ciprusi törvények értelmében nem lehet pénzben játszani, még akkor sem, ha a matrónák közt egész pici, mondhatni filléres összegek cseréltek gazdát. Így hát a kiérkező rendőrök az összes résztvevő adatát felvették, és csak idő kérdése volt, mikor kerül az ügy a taláros testület elé.

A vádlottak, akik közül a legidősebb idén 98 éves, akár fél évre is börtönbe kerülhetnek, már ha a bíró komolyan veszi a tiltott pókerezés vádját. A "pókermamikat" egyébként a szomszédaik jelentették fel, mert idegesítette őket az "állandó jövés-menés".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.