Másodpercekkel előtte még győztesnek hitte magát

A nagy pofáraesés: így bukik a pókeren, aki elbízza magát

Pillanatok alatt a vesztes arc szimbólumává vált az a tekintet, ahogyan Carter Gill nézett maga elé, amikor rádöbbent: a biztosnak hitt győzelme helyett nem egyszerűen veszített, hanem kiesett a pókerbajnokságból.

2013.09.05 17:03ma.hu

Nincs abban semmi szokatlan és váratlan, ha valaki kiesik a WSOP verseny valamely szakaszában, ám ahogyan Carter Gill búcsúzott a nemrég indult, jelenleg is javában zajló versenysorozattól, azzal alighanem beírta magát a pókertörténelembe. A világversenyen a játékos egy ásszal és egy tízessel a kezében magabiztosan ment el all-in-ig, hisz már a flop után két párja volt, a 4-es és a turnnél leosztott 3-as egyáltalán nem veszélyeztette a pozícióját, ellenfelét pedig ekkor kezdte hergelni és jól hallhatóan jelentette be, hogy úgyis megnyeri azt a leosztást.

"Csak egy dáma segíthet, csak egy dáma segíthet, ember" - mondogatta David Paredesnek a lapok felfordítása után, és ebben maximálisan igaza is volt. Arcáról ezekben a pillanatokban meg lehetett volna formázni a magabiztosság szobrát, ám mégsem ettől vált híressé, hanem attól az arckifejezéstől, ami a river után ült ki rá: noha turn után még 93 %-a volt a győzelemre, egy pillanat alatt fordult a szerencse és Paredes megkapta azt a dámát, amire szüksége volt az ő két párjához, kiütve ezzel az alacsonyabb A-10 két párt. Az eset jól példázza, miért nem érdemes addig hencegni a győzelemmel, amíg az utolsó lapot is le nem osztják.

Gill végül valamivel több mint 28 ezer dollárral volt kénytelen távozni a több mint 26,6 millió dollár összdíjazású versenyről, az első helyezett egyébként bő 8,3 millió dollárt vihet majd haza a november 4-5-én megrendezésre kerülő döntő végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.