Az új tanévet már nem tudta elkezdeni

Halálra szúrták, amikor leszállt az iskolabuszról

Eleinte csak véletlen balesetnek hitték a rendőrök, de nem sok idő után kiderült: egy vita ért tragikus véget, amikor a gimnáziumba igyekvő fiatal az iskolabuszról leszállva összeesett és meghalt.

2013.09.17 08:29ma.hu

Hivatalosan nincs még indíték, de a brit rendőrség nagy erőkkel keresi azt az ismeretlent, aki egy vitát követően halálra szúrt egy 16 éves fiatalt, miközben ő épp a középiskolába tartott. A birminghami Azim Azam másodpercekkel azután esett össze az utcán, hogy leszállt az iskolabuszról, de egyelőre nem tudni, a buszon érte őt a gyilkos támadás vagy a leszállást követően.

Fotó: freedigitalphotos.net

A szúrás olyan súlyos volt, hogy hiába vitték azonnal a kórházba, a fiú belehalt a sérülésébe. A nyomozók elsődleges információi szerint nem véletlen támadásról lehet szó, a buszon ülők egyike megerősítette, hogy Azim Azam vitába keveredett valakivel - számolt be a Daily Mail című brit lap.

A fiú barátai nem értik a történteket, mindenki kedves, segítőkész embernek ismerte őt, akinek csak szeretet van a szívében, most pedig egymás után hordják a virágcsokrokat a halála helyszínére. "Épp most iratkozott be az egyetemi előkészítőbe, és úton volt oda, amikor történt" - mondta sírva egy lány.

A rendőrség a sajtón keresztül próbál tanúkat találni, hogy pontosan megértsék a támadás hátterét és ígéretet tettek rá, hogy mindenképp bíróság elé állítják azt, aki egy fiatalember értelmetlen halálát okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.