Fegyvernek nézték a mentők a távirányítót

Kommandósok törtek a házaspárra a tévé távirányítója miatt

Kommandós csapat tört rá az éjszaka közepén egy békésen alvó párra, majd négy órán keresztül vallatták őket, végül egy szál hálóruhában engedték haza - mert a távirányítót fegyvernek nézték.

2013.08.08 08:43ma.hu

"Csak ültem az ágyban és elaludtam, miközben nézem valamit a tévében. A következő dolog, amire emlékszem, hogy fegyverrel parancsoltak ki az ágyamból, rettentő ijesztő volt! Amikor a szemed előtt néhány centire egy pisztoly van, az nem a legjobb élmény" - mondta Keith Abrahams, miután egy éjjel kommandósok törtek rá és párjára, majd ahogy az ágyból kirángatták, úgy vitték el négy órás kihallgatásra mindkettőjüket. A 44 éves férfit és két évvel idősebb partnerét, Michelle Malone-t végül elengedték, miután kiderült, hogy tévedés volt az egész akció, a páros viszont azóta is hiába vár bárminemű bocsánatkérést.

Fotó: freedigitalphotos.net

A félreértés azzal indult, hogy Michelle pánikrohamot kapott, ami miatt ki kellett hívni a mentőket. Ők azonban a vizsgálat közben észrevették, hogy valami hever az ágyban, és mivel fegyvernek nézték, azonnal értesítették a rendőrséget. Nem sokkal később, hajnali 1 órakor pontosan másfél tucat kommandós rontott be a házba, 10 fegyveres golyóálló mellényt viselt, nyolcan egyszerű rendőrök voltak, és egy kutyát is vittek magukkal.

Miközben a két riadt embert a rendőrőrsön faggatták, átkutatták az egész házat, de fegyvernek nyomát sem találták, később a mentőstiszt beismerte, hogy alighanem a tévé távirányítóját nézhette lőfegyvernek a hálószobában - írta a Daily Mirror. "Én egy becsületes állampolgár vagyok és a normális emberekkel nem így kellene bánni. El sem tudom képzelni, hogy a szomszédok mit gondolhattak" - mondta a megalázott Keith, akit a kihallgatásról egy szál alsónadrágban engedtek haza.

"Soha életemben nem volt fegyverem. Aztán visszamentem a házamba, ami teljesen fel volt dúlva a kutatástól és összeroskadtam. Egyetlen bocsánatkérést sem kaptunk, noha úgy érzem, alaposan megsértettek a tolakodó intézkedéssel" - panaszkodott a férfi. Michelle eközben máris megtette a feljelentését a rendőrök ellen, állítása szerint a keménykezű taktikának köszönhetően kisebbfajta agyrázkódást is szenvedett. A pár a mentőszolgálattól is bocsánatkérést vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.