Öt fegyveres támadt a három nőre

Megölték a nővéreket, mert táncoltak az esőben

Öt fegyveres lőtt le két pakisztáni testvért és az anyjukat, vétkük mindössze annyi volt, hogy táncra perdültek a házuk előtt a szakadó esőben.

2013.07.01 12:52ma.hu

Agyonlőttek egy 15 és 16 éves pakisztáni testvérpárt, valamint édesanyjukat is, mert a lányok "szégyent hoztak a család becsületére", amikor egy kamera előtt a szakadó esőben táncra perdültek. Noor Basra és Noor Sheza a házuk előtt, Chilas város egyik nyomornegyedében táncoltak, ráadásul még egy mosolyt is villantottak a kamera felé, ami az ultrakonzervatív vidéken főbenjáró bűnnek számít. A hagyományos viseletben, zöld és lila fejkendőben lévő lányok önfeledt tánca vírusként terjedt el az interneten, amit már a család sem tudott szó nélkül hagyni.

A rendőrség szerint legalábbis jó esély van arra, hogy a két lány mostohafivére rendelte meg a gyilkosságokat, a három nőre öt fegyveres rontott. A gyanúsítottat letartóztatták, de Pakisztánban máig rendszeresek az úgynevezett becsületgyilkosságok: évente mintegy ezer áldozata van az efféle kivégzéseknek. Tavaly négy nőt öltek meg, miután egy lakodalomban férfiak előtt énekeltek és táncoltak, a vallási vezetők szerint ezzel megszegték a paráznaság tilalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.