A bíróság nem bontja fel a házasságot

14 éve szexböjt van, de ez nem ok a válásra?

Szexmegvonás okán válni szeretne egy osztrák férfi, ám a bíróság az indokok meghallgatása után úgy döntött, kifogásainak nincs alapja, már a házasság előtt tudhatta az asszony véleményét a szexről.

2013.07.31 17:46ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Nem volt hajlandó az Ausztriai Legfelsőbb Bíróság kimondani egy házasság semmisségét annak ellenére, hogy a férj szerint az elmúlt 14 évet mindennek lehet nevezni, csak házasságnak nem. Mint kiderült, a feleség egyetlen éjszakát sem töltött vele együtt, emiatt gyermekük sem lehetett, de a bíróság szerint ez nem alapos ok arra, hogy érvénytelennek minősítsék az egykori fogadalmukat.

A feleség azzal védekezett, hogy szigorú katolikus neveltetése miatt mentális problémái vannak, emiatt nem engedte közel magához a férjét, de amikor összeházasodtak, akkor még állítólag mindketten bíztak abban, hogy ezt kitartó türelemmel le tudják győzni az akadályokat. Az évek múlásával azonban nem történt változás, a feleség továbbra is rettegett az intim érintésektől és attól, hogy elveszíti a kontrollt.

Amint a bíróság kimondta, a férjnek ezzel már a házasságkötés előtt tisztában kellett lennie, tudta, mire számíthat, a gyermek pedig "nem kötelező eleme a házasságnak", így ez sem indokolja a semmissé nyilvánítást - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.