Legjobb esetben már csak néhány óra van hátra

Royal baby: a trónörökös születésének háttere számokban

Ha minden jól megy, pár óra múlva kiderül, hogy herceg vagy hercegnő érkezik-e a brit királyi házba, mint ahogyan az is, ki nyerte meg a nevekre kötött fogadást. Addig álljon itt néhány érdekesség!

2013.07.22 09:55ma.hu

2 - Ennyi éve házasok a hamarosan megszülető újszülött szülei, Katalin hercegné és Vilmos herceg.

3 - Vilmos és Katalin kisbabája a trónöröklési sorban a harmadik helyen fog állni, és II. Erzsébetnek a harmadik dédunokájaként jön a világra.

4 - Erre a helyre "löki hátra" Harry herceget a trónöröklési sorban az újszülött.

5 - Vilmos és Katalin elsőszülött gyermeke lesz a néha Victoria királynő ük-ük-ükunokája, vagyis a nagymamák sorában ötödik generációs leszármazott.

Ugrásra kész sajtósok hada a kórház előtt (Fotó: Livestream)

16 - Az újszülött egy napon 16 ország államfője lesz.

31 - Vilmos és Katalin mindketten 31 évesek a baba születésekor.

41 - A királyi bébi születésekor 41 fegyveres fog tisztelegni.

43 - Ha a trónörökös elfoglalja a helyét Károly walesi herceg és Vilmos után, akkor ő lesz Hódító Nagy Vilmos 1066-os trónra lépése óta a 43. uralkodó.

6265 - Ennyi fontba kerül egyetlen éjszaka a St. Mary kórház Lindo szárnyának privát részlegén, amely magában foglalja a lakosztályt két szobával, de nem számítanak bele a személyi költségek.

19 millió - Ez is fontban értendő, ennyi a Cornwall-i Hercegség éves bevétele, amely a trónra lépéskor a most megszülető kisbaba magánfinanszírozásaként használható fel.

2 milliárd - ennyi alattvalója lesz egy napon a bébinek az 54 nemzetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.