Számít a méret?

Szóval akkor mekkora is az átlagos pénisz?

Nem a puszta kíváncsiság vitte rá a szakembereket, hogy az átlagos péniszméretről felmérést készítsenek, hanem a praktikusság: nagyon nem mindegy, mekkora óvszereket kell gyártani. De akkor mekkora is az akkora?

2013.07.16 10:01ma.hu

Egy 1661 fős felmérés alapján az átlagos méretű pénisz pontosan 14,2 centiméter hosszú - legalábbis Amerikában, a kerülete pedig 12,2 centiméter, izgalmi állapotban. Az adatokat a felmérést végző cég nem ellenőrizte személyesen, az interneten lehetett megadni az értékeket, csalni pedig nem volt érdemes, mert a vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék: mekkora óvszereket kell gyártani, hogy az a legtöbb férfi számára kényelmes legyen. A mérésnél feltétel volt - érthető okokból - a merev állapot, ugyanakkor kiderült, hogy eltérés van a méretben attól függően, hogy milyen módon érte el az alany az izgalmi állapotot. Az önálló, fantáziáláson alapuló, esetleg pornóképek vagy -filmek nézegetése közben elért merevedés például minden esetben kisebb méretet adott, mint az orális izgatás után mért érték.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az Indianai Egyetem kutatói által kezdeményezet felmérésből az is kiderül, hogy a legkisebb merev pénisz mindössze 4 centiméteres, a legnagyobb viszont elérte a 26 centit - számolt be az eredményekről a Huffington Post. Azt az általános közhiedelmet viszont ismét sikerült megcáfolni, miszerint a nagyobb minden esetben jobb is: a nőknek összeállított kérdéssorból megtudhatjuk, hogy számtalan esetben a vastagságot többre tartják, mint a hosszt. Azok a nők, akik a hüvelyi orgazmust tartják fontosnak, jellemzően a nagyobb átmérőjű szerszámokat részesítik előnyben.

Ami még érdekes tanulság volt az adatok elemzése után: a faji jellemzők, vagy a nemi irányultság nem állnak egyenes összefüggésben a dákó méretével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.