Fél évig építgette a barlanglakot

Ősembernek állt, hogy ne kínozza a kánikula

Fél éven keresztül napi nyolc órát ügyködött rajta, de megérte a végeredmény: az idős kínai férfit és családját immár nem kínozza tovább a kánikula: a barlangban kellemes 28 fok van.

2013.07.05 15:02ma.hu

Igazi ősembernek csapott fel a dél-kínai Xu Xianggui, miután úgy döntött, elege van az elviselhetetlen júliusi időjárásból: a hőmérséklet a távol-keleti országban sem barátságos ilyentájban, júliusban a 40 fokot is elérheti. A 73 éves férfi ezért fogta magát és az otthona mellett egy domboldalon keresztül alagutat fúrt egy barlangba, amit aztán fel is szerelt mindennel, amire egy átlagos családnak szüksége lehet a föld mélyén. Az alagutakból és barlangokból álló rendszer teljes hossza eléri a 45 métert - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Fél éven át napi nyolc órát dolgoztam rajta, de most végre befejeztem a munkát" - büszkélkedik a családfő. A barlang belsejében kellemes 28 fok van a nyári hónapokban, így igazán hűsítő élményt jelent a családjának a kinti hőség elől oda menekülni. "Nagyon kényelmes itt. A rengeteg szomszédom meg nem győz ürügyet találni a látogatásra, ha kint már nagyon meleg a helyzet" - jegyezte meg Xu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.