Agysérülést szerzett a csetepatéban

58 millió dollárt kapott a kocsmai verés áldozata

Nemcsak koponyája, de agya egy részét is elveszítette egy 43 éves férfi, aki még 2010-ben keveredett kocsmai verekedésbe, a bíróság most 58 millió dollár kártérítést ítélt meg neki.

2013.07.03 12:26MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Súlyos agyi sérülése miatt 58 millió dollárt (mintegy 13 milliárd forintot) ítélt meg egy amerikai bíróság egy kocsmai verekedés áldozatának. A Los Angeles Times című lap keddi információi szerint a kaliforniai Torrance bírósága fájdalomdíjként és az orvosi ellátás fedezésére ítélte meg a hatalmas összeget.

A 43 éves áldozat egy támadásban elveszítette koponyája és agya egy részét. Antonio Lopez Chaj a 2010-ben történt brutális támadás óta nem tud beszélni és egész napos ápolásra szorul. Az egykori szobafestő agyának egynegyede hiányzik. Egy biztonsági őr csaknem halálra verte.

Chaj ügyvédje szerint a férfi felismeri családját és a barátait, de sérülése miatt nem tudja felfogni az ítélet mértékét. "Elmondtam neki, hogy élete végéig biztosítva van az ápolása" - mondta el a lapnak Federico Sayre ügyvéd.

A férfi 2010-ben rokonaival tartózkodott egy kocsmában, amikor szóváltásba keveredett a csapossal. A biztonsági őr gumibottal avatkozott a vitába: az áldozatra támadt és fejét többször a padlóba verte. A tettes elmenekült, még a per kezdete előtt eltűnt. A kártérítés fizetésére az ajtónállót alkalmazó biztonsági céget kötelezi a bíróság.

A felperes ügyvédje azzal számol, hogy a magas összeg egy esetleges fellebbezési eljárás következtében csökkenhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.