Hat éve történt a műtét

Tévedésből vágták le heréjét- 180 ezer eurót kaphat kártérítésként

Száznyolcvanezer eurós (48 millió forint) kártérítést ítélt meg egy olasz bíróság annak a fiatal férfinak, akinek tévedésből az egészséges heréjét távolították el az orvosok egy hat évvel ezelőtti operáció során.

2010.03.31 20:06MTI

Az akkor 27 éves férfi bal heréjében állapítottak meg daganatot, tévedésből azonban az egészséges jobb heréjét távolították el egy veronai kórházban.

Később a beteg bal herét is ki kellett venni, így a férfi végül nemzőképtelenné vált.

A bíróság döntése értelmében a kártérítést a kórháznak és a műtétet végző sebésznek kell megfizetnie - tudósít a L'Arena di Verona című helyi lap szerdai száma.

A 180 ezer eurós kártérítés messze elmarad a férfi ügyvédjei által követelt 1,9 millió eurós (504 millió forint) összegtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.