"Semmi sem változott, én még mindig férfi vagyok"

Férfinak született, nő lett, most meg visszacsinálná az egészet

Évekkel ezelőtt hosszas kezeléssorozat végén egy műtéttel véglegessé vált egy eredetileg férfiként született ember nemváltása, ám hat évnyi házasság után most mégis inkább férfi akar lenni.

2013.06.28 09:23ma.hu

Fernando Buendia néven látta meg 53 évvel ezelőtt a világot, de a perui férfi egy idő után egyre inkább azt érezte, rossz testben él a lelke, ő valójában nő, ezért hosszas kezelések és két operáció után a tinédzserkora végét már igazi nőként élte át. Később elkezdett férfiakkal ismerkedni, majd hat évvel ezelőtt hozzáment egy francia férfihoz és Párizsba költöztek, most azonban váratlanul meggondolta magát - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A transzszexuális nő hat év házasság után valamiért úgy érezte, mégiscsak inkább férfi, ezért bírósághoz fordult, hogy engedélyezzék számára a visszaalakító műtétet. "Férfias a szőrzetem, úgy lélegzem, mint egy férfi, a DNS-emben sem változott a szexuális irányultság, úgyhogy vissza szeretném kapni az identitásom" - magyarázta a Claude-Mary nevet viselő nő. Az illetékesek azonban elutasították a kérését, már csak abban reménykedhet, hogy a fellebbezése sikerrel jár. Ezt már Franciaország kormányához nyújtotta be, és ha mindenki úgy gondolkozik, mint July Rosas kongresszusi képviselő, akkor van is esélye a visszaváltozásra: "Támogatom a kérését, mert mindenkinek joga van eldönteni, milyen szexuális irányt választ."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.