Bazsalikom helyett mérgező maszlagot főzött

Tésztával mérgezte meg a családot a nagyi: elnézte a fűszert

Egy bazsalikomfélével szerette volna feldobni a vacsorára feltálalt tésztát egy olasz nagymama, ám az udvarban álló bokor tövében valójában a nagyon hasonló maszlag, egy erősen mérgező növény nőtt.

2013.06.27 07:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Tévedésből erősen mérgező növénnyel ízesítette egy olasz nagymama a családjának főzött tésztát, végül mindannyian kórházban kötöttek ki. A 66 éves torinói asszony azt hitte, egy bazsalikomfélére talált a bokorban, valójában azonban maszlagot szedett a vacsorához - jelentette az olasz sajtó.

A nagymama gondosan megfőzte a vacsorát, amelyet férjével, lányával és unokájával aztán el is fogyasztott. Nemsokára mind a négyen rosszul lettek, és ugyan kihányták a tésztát, mégis a bénulás jelei mutatkoztak náluk.

Amikor az asszony fia hazaért, már a földön fekve találta anyját és a testvérét. A négy embert kórházba vitték, mesterséges kómába kellett helyezni őket. Az orvosok azonban közölték, hogy fel fognak épülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.